Filmrecensie: Only the Brave

Filmrecensie: Only the Brave
Na 9/11 het grootste verlies van brandweermannen in Amerika

Film :

Het vooroordeel dat je krijgt bij de titel Only the Brave is dat de Amerikaanse vlag voor eeuwig wappert, maar de film laat veel meer zien dan alleen dat. Dit is het waargebeurde verhaal van een stel brandweermannen die in echte helden veranderen. Lees hier de recensie van Only the Brave.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Granite Mountain Hotshots
Only the Brave is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Granite Mountain Hotshots, een eenheid van lokale brandweermannen. Door hun vastberadenheid, opoffering en drang om families, gemeenschappen en het land te beschermen, worden zij een van de beste brandbestrijdingsteams van Amerika.

Helden
Onder leiding van hoofdopzichter Eric Marsh (Josh Brolin) waken ze over levens, huizen en alles wat dierbaar is. Terwijl de meesten van ons voor gevaar vluchten, rennen deze mannen er juist naartoe. Als team ontwikkelen ze een unieke band met elkaar die op de proef wordt gesteld door één noodlottig vuur: de levensgevaarlijke bosbranden van Yarnell Hill in 2013.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Amerikanen houden van een goed heldenverhaal. Natuurlijk zit deze oerdegelijke rampenfilm boordevol Amerikaans sentiment. Maar wel op een goede manier. Het verhaal over de allesverwoestende branden in Arizona wordt op een rustige manier verteld. Voordat het noodlot keihard toeslaat, wordt de tijd genomen om enkele karakters goed uit te diepen, waardoor je echt gaat meeleven met de personages. Het helpt natuurlijk dat Only The Brave een waargebeurd verhaal vertelt.

Zakdoeken paraat
In dit genre is de film bijzonder goed. Dit komt mede door het sterke acteerwerk van Josh Brolin, maar ook Jeff Bridges is prachtig in zijn rol als Duane Steinbrink. Ook Donut (Miles Teller), een jonge jongen met een drugsverleden en kersverse vader van een meisje, is een rol die de film écht goed maakt. Er zit een langzamen, maar meeslepende opbouw in. Ook de digitale bosbranden zien er goed uit, waardoor deze heldenfilm nóg krachtiger wordt. Gek genoeg valt er ook nog wat te lachen. Een aanrader als je van waargebeurde rampenfilms houdt met helden die absoluut deze eer verdienen om gezien te worden.

:article:img

Cast
Naast Josh Brolin (Deadpool 2) zijn ook Jeff Bridges (Hell or High Water), Jennifer Connelly (Blood Diamond), Taylor Kitsch (John Carter), Andy MacDowell (Footloose), Miles Teller (Whiplash) en James Badge Dale (Shame) te zien in deze film. De regie is voor Joseph Kosinski (Oblivion en Tron: Legacy).

Only the Brave is vanaf 31 mei te zien in de bioscoop. Genre: Actie, Drama, Biografie. Tijdsduur: 134 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV