De tweede maand van het jaar is in heel veel gevallen nog steeds koud, dus zal het dekentje nog steeds op de bank liggen en de televisie ook wat vaker aan staan dan in de zomermaanden. Tijd dus om nieuwe films en series te ontdekken. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in februari 2024.

10 kijktips van Gids.tv

Let's Talk About CHU (2 februari)

Netflix (serie, bingen)

De jongste dochter, Chu Ai, werkt als waxtherapeut en runt een socialemediakanaal voor seksuele voorlichting. Geleid door de mantra 'vrijen, niet verliefd worden', navigeert ze haar angsten door een niet-exclusieve relatie met Ping-ke, die ook haar scepsis over liefde deelt. Tegelijkertijd wordt haar oudere zus Chu-wei geconfronteerd met huwelijksproblemen met haar man Shi-chieh, terwijl haar broer Yu-sen het uitmaakt met zijn oude relatie. vriend nadat hij vastzat in een onevenwichtige relatie. Lees ook waar je Let's Talk About CHU kunt streamen.

Orion and the Dark (2 februari)

Netflix (film)

De monsters uit 'Orion & the Dark'. Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Orion. Deze jongen oogt als een doorsnee basisschoolkind: verlegen, bescheiden en verliefd. Maar onder zijn schijnbaar normale uiterlijk is Orion een bal van puberale angst, volledig verteerd door irrationele angsten voor bijen, honden, de oceaan en gevaarlijke clowns. Elke nacht wordt hij echter met zijn grootste angst geconfronteerd: de duisternis. Lees ook waar je Orion and the Dark kunt streamen.

One Day (8 februari)

Netflix (serie, bingen)

Ambika Mod en Leo Woodall in 'One Day'. Bron: Netflix
Hoewel de universiteit ten einde loopt, spreken de twee studenten die dag voor het eerst elkaar en gaan de volgende ochtend hun eigen weg. Waar zullen ze het volgende jaar op deze ene gewone dag zijn, en het jaar daarna, en elk jaar dat daarop volgt? In elke aflevering zijn Dex en Em op deze ene specifieke datum een jaar ouder terwijl ze groeien en veranderen, samen en uit elkaar gaan, en vreugde en liefdesverdriet ervaren. Lees ook waar je One Day kunt kijken.

Lover, Stalker, Killer (9 februari)

Netflix (docufilm)

Key art van de docufilm 'Lover, Stalker, Killer'. Bron: Netflix
In 2012 had automonteur Dave net een langdurige relatie achter de rug en wilde graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz en Cari verscheen in zijn leven toen haar auto gemaakt moest worden. De alleenstaande moeders met winnende karakters hielpen hem op verschillende manieren uit zijn schulp te komen. Zijn tweede kans op romantiek draaide echter uit op een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord die in deze documentaire besproken wordt. Lees hier waar je Lover, Stalker, Killer kunt streamen.

Players (14 februari)

Netflix (film)

Tom Ellis en Gina Rodriguez in 'Players'. Bron: Netflix
De New Yorkse sportjournaliste Mack heeft jarenlang samen met haar beste vriend Adam en hun andere vrienden manieren bedacht om mensen te versieren. Hoewel dit in de loop der jaren tot ontelbare onenightstands heeft geleid, is het volgen van hun draaiboek gebonden aan strikte basisregels. De belangrijkste is dat ze geen relatie kunnen opbouwen met hun tactieken. Lees ook waar je Players kunt kijken.

De Vuurlinie (15 februari)

Netflix (film)

Acteur Waldemar Torenstra als Marco Kroon in de film 'De Vuurlinie'
Op een zware missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in grote opspraak. Tegelijk worstelt de militair met hevige trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit. Lees ook waar je De Vuurlinie kunt kijken.

Lees ook onze review van De Vuurlinie, beoordeeld met ★★★ door Gids.tv.

Avatar: The Last Airbender (22 februari)

Netflix (serie, bingen)

Gordon Cormier als Aang in 'Avatar: The Last Airbender'. Bron: Netflix
Deze serie gaat over de avonturen van de bijzondere Aang en zijn vrienden, die de wereld en alles dat daarop leeft moeten redden door de gevaarlijke Fire-Nation, ofwel Vuurnatie, te verslaan. Lees hier waar je Avatar: The Last Airbender kunt streamen.

Through My Window: Looking at You [A traves de tu mirada] (23 februari)

Netflix (film)

Clara Galle en Julio Peña in 'A traves de tu mirada'. Bron: Netflix
Raquel en Ares hebben een lange afstandsrelatie. Ze herenigen eindelijk in de zomer aan de landschappen van de Costa Brava met hun vrienden. Raquel en Ares beginnen zich af te vragen of hun relatie alles kan doorstaan. Lees hier waar je A traves de tu mirada kunt kijken.

Formula 1: Drive to Survive, S6 (23 februari)

Netflix (docuserie, bingen)

Max Verstappen en Christian Horner in 'Drive to Survive'. Bron: Netflix
Het zesde seizoen van Drive to Survive vertelt het verhaal van het afgelopen Formule 1 seizoen op een andere manier, namelijk met veel geheimen van achter de schermen bij het langste Formule 1 seizoen ooit. Krijgen we iets te zien van het geheim van Red Bull in dit seizoen? Lees hier waar je Drive to Survive kunt streamen.

Code 8: Part II (28 februari)

Netflix (film)

Robbie Amell en Stephen Amell in 'Code 8: Part II'. Bron: Netflix
De film volgt een meisje dat vecht voor gerechtigheid voor haar vermoorde broer door corrupte politieagenten. Ze roept de hulp in van een ex-gevangene en zijn voormalige partner. Ze krijgen te maken met een hoog aangeschreven en goed beschermde politiesergeant die dat niet wil zijn. Lees hier waar je Code 8: Part II kunt kijken.

Verder op Netflix

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.