Netflix Top 10: docu American Nightmare stoot Harlan Coben van de troon

Netflix Top 10: docu American Nightmare stoot Harlan Coben van de troon
Deze films en series lopen goed op Netflix

Film :

Elke week is het weer raak: Netflix komt met nieuwe titels die de top-10 van de streamingdienst gaan proberen te bestormen. Gids.tv houdt elke week de top-10 van de streamingdienst in de gaten en houdt je op de hoogte van welke titels er scoren.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Series op Netflix

1. American Nightmare (NIEUW)

Gids.tv: ★★★½

In maart 2015 belt een man 112 en vertelt dat in de afgelopen nacht zijn vriendin is ontvoerd. Het koppel woont samen in Vallejo Californië. De politie ondervraagt hem en vindt dat hij een ongeloofwaardig verhaal opdist. De agent verdenkt hem er in eerste instantie van de ontvoering in scène gezet te hebben. Totdat na twee dagen zijn vriendin ineens weer opduikt. Nu worden de rollen omgedraaid en is zij de verdachte van een geënsceneerde ontvoering. Lees hier waar je American Nightmare kunt kijken.

Lees ook onze review van American Nightmare.

2. Fool Me Once (-1)

Gids.tv: ★★★½

Michelle Keegan als Maya Stern in 'Harlan Cohen's Fool Me Once'.
De serie gaat over Maya Stern die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Ondertussen proberen Maya's nichtje en neefje meer te weten te komen over de moord op hun moeder die enkele maanden eerder plaatsvond. Zouden de moorden met elkaar te maken hebben? Lees hier waar je Fool Me Once kunt streamen.

Lees ook onze review van Fool Me Once.

3. Berlín (–)

Gids.tv: ★★★★

Pedro Alonso e.a. in 'Berlin'. Bron: Netflix
Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit. Bekijk hier waar je vanaf 29 december Berlin kunt streamen.

Lees ook onze review van La Casa de Papel: Berlín.

4. Detective Frost (-2) Commissaris Wiktor Forst (Borys Szyc) komt in actie wanneer er brute moorden plaatsvinden in het Tatragebergte. Tegen de regels in ontdekt hij, met de hulp van journaliste Olga Szrebska (Zuzanna Saporznikow), een samenzwering die wortels heeft in de Tweede Wereldoorlog… Lees ook onze review (★★).
5. Harlan Coben's Safe (+4) Nadat zijn tienerdochter verdwijnt, ontdekt een chirurg, die weduwnaar is en in een rijke buurt woont, duistere geheimen over de mensen die hem na staan. De politie stelt een onderzoek in, maar Tom is geen man die stil blijft zitten. Hij besluit om zelf op zoek te gaan naar zijn dochter en moet gaan bepalen hoe ver hij wil gaan om zijn familie te beschermen (★★★½). Kijk ook de trailer.
6. Boy Swallows Universe (-2) Een verloren vader, een stomme broer, een herstellende verslaafde moeder, een heroïnedealer als stiefvader en een beruchte crimineel als babysitter: Eli Bell, een kind in het Brisbane van de jaren '80, probeert gewoon zijn hart te volgen en te begrijpen wat het betekent om een goed mens te worden, maar het lot blijft hem obstakels opwerpen. Lees ook onze review (★★★★).
7. My Life With the Walter Boys (-1) Nadat ze haar familie heeft verloren bij een tragisch ongeval, wordt de 15-jarige Jackie Howard gedwongen haar bevoorrechte leven in Manhattan te verlaten. Ze trekt in bij de familie Walter, een groot, luidruchtig gezin met tien zonen op het platteland van Colorado. Hier raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding met twee van de broers. Lees ook onze review (★★).
8. The Stranger (–) Een web van geheimen stuurt huisvader Adam Price op een wanhopige zoektocht om de waarheid te achterhalen over de mensen die het dichtst bij hem staan. Kijk ook de trailer.
9. KÜBRA (NIEUW) Gökhan woont in de achterbuurten van Istanbul en probeert zijn leven op de rails te krijgen om met de liefde van zijn leven te trouwen. Zijn gewone leven wordt verstoord wanneer hij berichten begint te ontvangen van een gebruiker genaamd Kübra via een online platform waar hij deel van uitmaakt. Lees ook onze review (★★★).
10. The Brothers Sun (-5) De serie volgt de uit Taiwan afkomstige familie Sun. Moeder en jongste zoon Bruce zijn naar Los Angeles gevlucht terwijl vader en oudste zoon Charles in Taipei zijn gebleven om een van de beruchtste triades van Taiwan te leiden. Nadat vader Sun is neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar reist Charles naar LA om zijn moeder en jongere broer te beschermen. Na jaren gescheiden te zijn geweest moeten de totaal verschillend opgevoede broers weer aan elkaar wennen terwijl zij ondertussen voor hun leven vrezen. Lees ook onze review (★★★★).

Films op Netflix

1. No Hard Feelings (NIEUW)

Gids.tv: ★★½

Jennifer Lawrence als Maddie in 'No Hard Feelings'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over Maddie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een vrij opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Lees hier waar je No Hard Feelings kunt kijken.

Lees ook onze review van No Hard Feelings.

2. Lift (-1)

Gids.tv: ★★½

Kevin Hart, Vincent D'Onofrio, Gugu Mbatha-Raw, Billy Magnussen en anderen in 'Lift'. Bron: Netflix
De meesterdief Cyrus Whitaker wordt door zijn ex-vriendin en de FBI in de val gelokt om met zijn internationale bende een onmogelijke overval te plegen. Ze moeten $100 miljoen aan goud zien te stelen om een terroristische aanslag te voorkomen. Het enige probleem is dat het goud wordt vervoerd in een Boeiing 777-passagiersvlucht van Londen naar Zürich. Lees hier waar je Lift kunt kijken.

Lees hier onze review van Lift.

3. Stillwater (NIEUW)

Gids.tv: ★★★

Matt Damon en Camille Cottin in 'Stillwater'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over de van Oklahoma afkomstige arbeider Bill Baker. Hij reist naar Frankrijk, Marseille, waar zijn dochter die van hem vervreemd is, gearresteerd werd voor een moord die ze ontkent gepleegd te hebben. Zonder de taal of cultuur te kennen, probeert Bill in Frankrijk om zijn dochter vrij te krijgen. Lees hier waar je Stillwater kunt kijken.

4. The Kitchen (NIEUW) In een dystopisch Londen is de kloof tussen arm en rijk tot het uiterste opgerekt. Alle vormen van sociale woningbouw zijn uitgeroeid en alleen The Kitchen blijft over. Een gemeenschap die weigert te verhuizen uit de plek die zij thuis noemen. Na de dood van Benji's moeder leert deze jongen Izi kennen. Lees ook onze review (★★½).
5. Sixty Minutes [60 Minuten] (NIEUW) MMA-vechter Octavio heeft maar één uur om op het verjaardagsfeestje van zijn dochter te komen, anders verliest hij voor altijd de voogdij over haar. Maar om zijn doel te bereiken slaat hij een groot gevecht over, waar allerlei louche figuren niet blij mee zijn. Terwijl ze Octavio achtervolgen, brengt de genadeloze race tegen de klok de jonge vader al snel tot het uiterste. Lees ook onze review (★★★).
6. Murder on the Orient Express (NIEUW) Wat begint als een extravagante treinreis door Europa mondt uit in één van de meest stijlvolle, spannende en aangrijpende mysteries ooit verteld. Dit is het verhaal van dertien reizigers op een trein, waar iedereen een verdachte is. In een race tegen de klok moet één man de puzzel zien op te lossen voor dat de moordenaar opnieuw toeslaat (★★★½). Kijk ook de trailer.
7. The Proposal De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden (★★★). Kijk ook de trailer.
8. Society of the Snow [La sociedad de la nieve] (-5) De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We volgen een rugbyteam dat naar Chili vliegt voor een toernooi. Wanneer hun vliegtuig hoog in de bergen neerstort, moeten de overlevenden onder de meest erbarmelijke omstandigheden zien te overleven. Lees hier onze review (★★★★).
9. The Hunt (-2) Een groep mensen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht is gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Maar een jonge vrouw Crystal weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Haar missie: zoek wie hier verantwoordelijk voor is (★★★). Kijk ook de trailer.
10. Top Gun: Maverick (-3) De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees ook onze review (★★★★★).

Actuele video's

Meer actuele video's