Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (26-28 januari)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (26-28 januari)
Met onder meer Griselda en Masters of the Air

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

Jorik (21 januari)

Prime Video (docuserie, bingen)

Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine, geeft een kijkje in zijn leven. Hij deelt hoe hij aspecten van zijn leven als Lil Kleine te veel mee naar huis nam, waardoor hij besloot nuchter te worden en minder te feesten. Nu is hij op weg om een gezondere versie van zichzelf te worden voor zijn familie. Lees ook waar je Jorik kunt kijken.

Lees ook onze review van Jorik.

Griselda (25 januari)

Netflix (serie, première)

Sofia Vergara als Griselda Blanco in 'Griselda'. Bron: Netflix
Een serie geïnspireerd op het leven van de slimme en ambitieuze Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis oprichtte. Met een dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme wist Blanco in het Miami van de jaren 70-80 moeiteloos te balanceren tussen zakelijke belangen en familiezaken, wat haar de bijnaam "The Godmother" opleverde. Lees hier waar je Griselda kunt streamen.

Lees hier onze review van Griselda, beoordeeld met ★★★ door Gids.tv.

Masters of the Air (26 januari)

Apple TV+ (serie, première)

De cast van de serie 'Masters of the Air'
Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Een speciale eenheid van de Amerikaanse, luchtmacht wordt gevormd door elf mannen, die kilometers boven de grond achter de vijandelijke linies in een bommenwerper betrokken zijn bij tijdens de zogeheten 'daglichtbombardementen' door de geallieerden op Duitsland, die van medio 1942 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog plaatsvinden. Lees hier waar je Masters of the Air kunt kijken.

Lees ook onze review van Masters of the Air, beoordeeld met ★★★★½ door Gids.tv.

Badland Hunters (26 januari)

Netflix (film)

Bron: Netflix
Na een dodelijke aardbeving geldt in Seoul het recht van de sterkste en komt een onverschrokken jager in actie om een tiener te redden die door een krankzinnige dokter is ontvoerd. Lees hier waar je Badland Hunters kunt kijken.

Dumb Money (28 januari)

Prime Video (film)

Anthony Ramos al Marcos in 'Dumb Money'. Bron: Columbia Pictures
De film is het ultieme David vs. Goliath-verhaal, gebaseerd op het krankzinnige waargebeurde verhaal van gewone mensen die het script op Wall Street omdraaiden en rijk werden door GameStop - ja, de videogamewinkel in het winkelcentrum - om te vormen tot 's werelds populairste bedrijf. Lees hier waar je vanaf Dumb Money kunt kijken.

Andere tips op de streamingdiensten

  • Juliet (Videoland. 24 januari, serie, bingen) In de gloednieuwe crimereeks Juliet, met Charlotte De Bruyne in de hoofdrol, keert politie-inspecteur Juliet Dumon na de dood van haar vader terug naar haar geboortestreek aan de Vlaamse kust. Daar gaat ze tijdelijk aan de slag bij de plaatselijke recherche en zoekt ze intussen naar een pleeggezin voor haar tienernichtje Chloë.
  • Six Nations: Full Contact (Netflix. 25 januari, docuserie, bingen) Ronde na ronde, wedstrijd na wedstrijd strijden de beste rugbyteams van Europa om de trofee van het Six Nations Championship 2023. Geeft een kijkje achter de schermen in de wereld van het oudste en grootste jaarlijkse internationale rugbytoernooi, terwijl de beste teams in Europa het tegen elkaar opnemen. Naarmate het toernooi vordert neemt de druk en intensiteit toe. Wie gaat er naar huis met de prestigieuze trofee. Lees ook onze review (★★).
  • Masters of the Universe: Revolution (Netflix. 25 januari, serie, bingen) Skeletor's laatste aanval op Castle Grayskull veroorzaakte zijn eigen ondergang, maakte een einde aan He-Man en beschadigde de bron van alle bestaande magie. Nadat hun strijd Eternia heeft gebroken, moet Teela het mysterie van het ontbrekende Sword of Power oplossen om het einde van het universum te voorkomen. Haar reis zal eindelijk de geheimen van Grayskull onthullen.
  • De Vaandeldrager Vijf (NPO Plus. 25 januari, film) Bij de onthulling van Rembrandts De Vaandeldrager in het Rijksmuseum 'gijzelen' vijf vrienden met een Rutte masker op, het nieuw aangekochte kunstwerk ter waarde van 175 miljoen euro. Ze dreigen het te vernietigen tenzij hun vriendin Debbie, een gedupeerde van het Toeslagenschandaal, haar dochter om middernacht terugkrijgt. Lees ook onze review (★★★★).
  • Expats (Prime Video. 26 januari, serie, première) Margaret, haar man Clarke en hun drie kinderen zijn vanuit de Verenigde Staten naar Hong Kong verhuisd. Ze hebben een gemeenschap van mede-expats opgebouwd waar ook Hilary en haar man David deel van uitmaken. De hechte gemeenschap raakt echter gebroken nadat een plotselinge familietragedie hun levens drastisch beïnvloedt. Lees ook onze review (★★★).
  • Lamborghini: The Man Behind The Legend (Prime Video. 26 januari, film) Ferruccio Lamborghini is de fabrikant van tractoren en militaire voertuigen die dienden in de Tweede Wereldoorlog. Tevens is hij de man achter de auto's van Lamborghini, dat in het jaar 1963 gelanceerd wordt. Ferruccio heeft een beruchte vete met Enzo. Zijn persoonlijke leven staat bol van de drama's en de romantiek. Kijk ook de trailer.
  • The Underdoggs (Prime Video. 26 januari, film) Jaycen Jennings, ook wel bekend als 2J's, is een voormalige superster van de National Football League. De aan lager wal geraakte footballer bereikt zijn dieptepunt na een aanvaring met de wet. Om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moet, gaat hij akkoord met het coachen van een jeugdteam. Jennings merkt dat zijn leven tijdens het proces verandert en herontdekt zijn liefde voor de sport. Kijk ook de trailer.
  • Special Forces VIPS (Videoland. 28 januari, realityserie, première) Een gloednieuwe mix van maar liefst twaalf bekende Nederlanders. De groep wordt op een verrassende, unieke locatie gedwongen hun grenzen mijlenver te verleggen. Ze doen onder leiding van een team van oud Special Forces Operators mee aan de zwaarste training van Nederland en ondergaan hun grootste angsten in het bloedhete Marokko. Lees ook onze review

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's