BN'ers maken tv-programma in MAX' Eindredactie

BN'ers maken tv-programma in MAX' Eindredactie
Met prinses Laurentien en Bennie Jolink

Nieuws

Hoe wordt een tv-programma gemaakt? In twee afleveringen zendt Omroep MAX Eindredactie uit. Daarin worden prinses Laurentien van Oranje en zanger Bennie Jolink gevolgd. Zij nemen de rol van eindredacteur van hun eigen tv-programma op zich.

Eigen programma
Samen met een televisieteam maken de twee ieder een volwaardig en uniek televisieprogramma. De eindredacteur wordt op de voet gevolgd, waardoor een kijkje achter de schermen bij het maken van televisie wordt geboden.

Televisiemaken
Om het programma een succes te laten zijn, staat vanaf de eerste dag een compleet team klaar, met een regisseur, producers, redacteuren, camera- en geluidsmensen en stagiaires. Alle facetten van het televisiemaken komen aan bod.

Bennie Jolink als eindredacteur

Onzichtbaren
In de eerste aflevering trekt prinses Laurentien van Oranje er samen met het tv-team op uit om verschillende groepen onzichtbaren, zichtbaar te maken. "Het is geweldig om te doen. De lat ligt hoog en het is heel spannend om zo’n ingewikkeld thema goed in beeld te brengen. Ik ben diep geraakt door de bijzondere verhalen en openhartige inzichten die hopelijk heel veel mensen de ogen zullen openen", aldus Laurentien.

Muzikaal
Bennie Jolink gaat een muzikaal programma maken. Hij houdt echter niet van bellen, iets wat een eindredacteur veelvuldig doet op zijn werkdag. Hoe gaat hij de gasten voor zijn uitnodigen? Dat is te zien in Eindredactie. Lees hier meer over het programma.

Eindredactie is op maandag 9 en 16 juli om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Tags: prinses, camera, bellen, televisie, regisseur, achter de schermen, prinses laurentien, npo, tv-programma, omroep max, zanger, bennie jolink, npo 1

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »