'Het is nu al komkommertijd op tv'

'Het is nu al komkommertijd op tv'
Trouw-columnist over het afgelopen weekend

Nieuws :

Maaike Bos zag afgelopen weekend dat er maar "weinig op tv was om voor thuis te blijven. Het was samen één grote, waterige komkommer: wel volume, geen vulling", schrijft de tv-recensente in Trouw.

Terrasje
"Kijken mensen in de zomer minder tv omdat het komkommertijd is, of is het komkommertijd omdat mensen minder kijken? Het is een kip en ei-kwestie. Met het terrasje of festival als concurrent gaat een zendercoördinator natuurlijk niet zijn/haar beste kruit verschieten. Programma's met originele, creatieve kracht wachten dus op het nieuwe seizoen in september", aldus Bos.

Herhalingen
Ze zag dit weekend de film Ellis in Glamourland uit 2004 met "een veertien jaar jongere Linda de Mol en 'Hendrik Groen' (Kees Hulst)". En "er stond meer komkommer op het menu. RTL 4 en 5 hadden vooral herhalingen, met als toppunt zaterdag de spelshow Alles mag op vrijdag." Maaike Bos keek zaterdagavond naar het programma op RTL 5.

Still uit Alles mag op vrijdag

Plasseksvideo
"Welke vrijdag dan? Ik googelde het even. Op 6 juni 2014 waren inderdaad Patty Brard, Patricia Paay, Jim Bakkum en Roué Verveer te gast bij de vaste teamcaptains Gerard Joling en Gordon. Deze zaterdag waren dus een Geer & Goor te zien van vóór de explosieve biografie van Gordon (februari 2018). Een Patries van voor de plasseksvideo (februari 2017). En een Patty van voor haar recente maagverkleining", schrijft Bos.

Lachen
"Het is misschien helemaal niet relevant, maar toch is het gek. Actuele programma's geven de kijker het gevoel van 'erbij zijn wanneer geschiedenis wordt geschreven'. Al zijn het Geer & Goor of Patty en Patries, ik heb ze liever in het nu, met de huidige gebeurtenissen in hun lijf verankerd." Uiteindelijk viel er toch nog wat te lachen om de 'schuine scène'. Bos zag zag "Patricia Paay (69) wel zo hard tegen de meubels aan vallen dat ik blij was dat haar lijf toen nog vier jaar jonger was dan nu. Het kan raar lopen in komkommertijd."

Na het WK voetbal beginnen op RTL 4 allerlei nieuwe tv-programma's. Lees hier welke dat zijn.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op 'Het is nu al komkommertijd op tv' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV