Netflix-filmrecensie: I Kill Giants

Netflix-filmrecensie: I Kill Giants
Einzelgänger belandt in fantasiewereld

Kijktip :

Een grootse bioscooppremière was er niet voordat het fantasievolle I Kill Giants deze week verscheen op Netflix. Maar dat zegt nog niet dat het een slechte film is, zoals het video-on-demandplatform ook zag. De mooie actrice Zoe Saldana werd aangetrokken om mee te spelen. En met succes, zoals je kunt lezen in deze filmrecensie van I Kill Giants.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Dungeons & Dragons
De einzelgänger Barbara Thorson worstelt met iedereen in haar omgeving. Ze is bang voor haar echte leven en ontvlucht de realiteit. Daardoor belandt ze in een fantasiewereld waar magie en monsters heer en meester zijn. Ze krijgt hulp van de psychologe mevrouw Mollé, die Barbara bijstaat in de strijd tegen enorme reuzen in haar leven.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Vaak zijn het prachtige verhalen. Een tiener die bang is voor de realiteit en vlucht in een fantasiewereld. Alles klopt wel aan deze productie, met veel details en sfeerbeelden in de film. De film duurt wel te lang en de actiemomenten komen traag op gang.

Kwaliteit
De vergelijking met het intense en prachtige A Monster Calls (bekijk hier de trailer van deze film) is snel gemaakt. Maar helaas wint deze reuzenvechter het niet van de monsters, want die was op alle vlakken aangrijpender, mooier en bovenal een meesterwerk. Toch heeft I Kill Giants kwaliteit in huis en kan het gezien worden als een aardige aanrader.

Cast
Naast Madison Wolfe (The Conjuring 2) en Zoe Saldana (Avatar) zijn ook Sydney Wade (360) en Imogen Poots (Need for Speed) te zien in deze film. De regie is van Anders Walter (Helium).

I Kill Giants is vanaf 6 augustus te zien op Netflix. Genre: Drama, Fantasie, Thriller. Tijdsduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV