Filmrecensie: Catacombe

Filmrecensie: Catacombe
Willem de Bruin (The Opposites) speelt profvoetballer met gokschulden

Film :

Op 13 september gaat de speelfilm Catacombe in première in de Nederlandse bioscopen. Willem de Bruin speelt de profvoetballer Jermaine Slagter, die in een spiraal van ellende terecht komt waar gokschulden, matchfixing en een kapotte relatie de hoofdrol spelen. Gids.tv heeft de film al gezien. Lees hier de recensie van Catacombe.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Voetballen en gokschulden
Donkere wolken pakken zich samen als profvoetballer Jermaine Slagter zijn laatste jaar speelt bij een Nederlandse club. Het fanatisme waarmee hij de verdedigingslinie aanvoert kan echter steeds minder verhullen dat hij buiten het veld volledig aan de grond zit. Wanneer zijn gokschuld wordt opgeëist door een matchfixingsyndicaat, moet Slagter alle zeilen bijzetten om zijn leven overeind te houden.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Voetbalfilms worden zelden gemaakt in de Nederlandse filmgeschiedenis. Regisseur Victor D. Ponten debuteert als solo-regisseur, eerder maakte hij de veel geprezen film Rabat (2011). In de film Catacombe mist echter duidelijk vaart in het midden van de film, en om deze reden is het niet gelijk een must-see in de bioscoop. Maar voor de echte voetballiefhebbers die meer inkijk willen krijgen in de donkere kant van het spel, waar matchfixing (wedstrijdmanipulatie) een hoofdrol speelt, is dit toch een aanrader.

Willem de Bruin en Glenn Helder
Ex-Opposite Willem de Bruin maakt in deze film zijn debuut als acteur nadat hij en Twan van Steenhoven stopten met het succesvolle The Opposites. Een leuke extra is dat ook ex-profvoetballer Glenn Helder zijn speelfilmdebuut maakt als lid van de technische staf van de betreffende voetbalclub.

Cast
Naast Willem de Bruin zijn ook Liliana de Vries (Bon Bini Holland), Kevin Janssens (D'Ardennen), Orion Lee (Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi) en Mark Rietman (Riphagen) te zien in deze film. De Regie is voor Victor D. Ponten (Wolf).

Catacombe is vanaf 13 september te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 94 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV