Netflix-film Roma wint gouden leeuw voor beste film

Netflix-film Roma wint gouden leeuw voor beste film
Bekijk alle winnaars van het 75e filmfestival van Venetië

Nieuws :

De prachtige film Roma van Oscarwinnaar Alfonso Cuarón (Gravity) heeft op het 75e filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw in de wacht gesleept. Jacques Audiard werd bekroond als beste regisseur voor zijn film The Sisters Brothers.

Verhaal van Roma
De film Roma vertelt in mooi zwart-wit een ontroerend en autobiografisch verhaal over een Mexicaans doktersgezin die in de jaren zeventig te maken krijgt met een scheiding. Sofia (Marina de Tavira) is moeder van vier kinderen en moet hen te eten zien te geven, zonder haar man. Roma heeft nog geen exacte releasedatum, maar verschijnt ergens in december op Netflix. Bekijk hieronder de trailer van Roma.

Beste regisseur
Maar er waren meer prijzen. Op de 75ste editie van het evenement kreeg Jacques Audiard de prijs voor beste regisseur voor zijn orginele western The Sisters Brothers. Deze donkere comedy over de beruchte huurmoordenaars Eli en Charlie Sisters, die werken in opdracht van een louche zakenman. Zij raken betrokken bij de goudkoorts van Californië. Bekijk hieronder de trailer van The Sister Brothers.

Beste Acteur en Actrice
Willem Dafoe pakten de prijs voor Beste Acteur voor zijn rol als Vincent van Gogh in At Eternity’s Gate. Bekijk hier de trailer van de film. En de film The Favourite van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos viel maarliefst twee keer in de prijzen. Actrice Olivia Colman ontving een Gouden Leeuw voor Beste Actrice, voor haar rol als koningin Anna. Deze film won tevens ook de juryprijs. Bekijk hier de trailer van de film.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV