Filmrecensie: Vals

Filmrecensie: Vals
Holly Mae Brood en Romy Gevers in nieuwe tienerthriller

Film :

Vanaf donderdag 24 januari is de Nederlandse speelfilm Vals te zien in de Nederlandse bioscopen. Het succesvolle boek Vals van schrijfster Mel Wallis de Vries verschijnt nu op het witte doek. Het verhaal gaat over een meidenweekend in een afgelegen vakantiehuis in de Ardennen, dat uitloopt op een nachtmerrie. Lees hier de filmrecensie van Vals.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Echte vriendinnen?
De jeugdthriller Vals gaat over een meidengroep dat een weekendje weggaat naar een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wanneer blijkt dat de vier vriendinnen eigenlijk niet alles van elkaar weten, worden de verhoudingen op scherp gezet. Het is dan ook maar afwachten hoeveel valsheid de vriendschap van de meiden kan verdragen.

Abbey Hoes, Holly Mae Brood, Olivia Lonsdale en Romy Gevers in film Vals

Beoordeling van Gids.tv
Het is erg duidelijk dat de makers een jonge doelgroep voor de film voor ogen hebben. Zij zullen deze film goed vinden. De mix van Carry Slee-achtige thema's met thrillerelementen werkt voor de wat oudere tiener zeker. Met goed acteerwerk van Olivia Lonsdale en Holly Mae Brood. Het eindresultaat is een kleine tegenvaller. Er zijn soms slechte dialogen, dunne personages en het verhaal weet aardig te verrassen, maar is niet spannend genoeg.


Cast
Naast Abby Hoes (Verliefd op Cuba) en Holly Mae Brood (Sneekweek) zijn ook Romy Gevers, Niek Roozen en Shahine El Hamus te zien in deze film. De film is geregisseerd door Dennis Bots (Achtste-groepers huilen niet).

Vals is vanaf 24 januari te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller. Tijdsduur: 96 minuten. Lees hier meer over de film Vals.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV