Film Baantjer, het Begin vanaf 18 april in de bioscoop

Film Baantjer, het Begin vanaf 18 april in de bioscoop
Waldemar Torenstra speelt 'eigen versie' De Cock

Film :

Fans van Baantjer hoeven niet lang meer te wachten op de terugkeer van inspecteur De Cock. Want vanaf volgende week donderdag is Baantjer, Het Begin te zien in de bioscoop. Hierin speelt Waldemar Torenstra een jonge versie van de rechercheur.

Voetsporen Piet Römer
Torenstra is momenteel druk bezig met opnames voor de serie van Baantjer, die volgend jaar op tv wordt uitgezonden. Voor de film en serie stapt de acteur in de voetsporen van Piet Römer, die jarenlang als De Cock moorden oploste. "Zonder ’m te willen imiteren, heb ik wel heel goed naar Piet gekeken", vertelt Torenstra aan De Telegraaf.

Deze films zijn in 2019 in de bioscoop te zien

'Karakterkop'
Torenstra speelde ooit een gastrol in de politieserie, die tussen 1996 en 2006 werd uitgezonden bij RTL 4. Hij heeft grote bewondering voor hoe Römer de rol van De Cock speelde. "Piet Römer wás gewoon De Cock", aldus Waldemar. "Met z’n karakterkop, zijn zware stem en met die uitstraling van Amsterdamse onverzettelijkheid."

Eigen versie
Torenstra zal zijn eigen versie van De Cock neerzetten, een karakter dat is bedacht door schrijver Appie Baantjer. Tygo Gernandt wordt zijn 'partner in crime'. "Mijn De Cock is jonger en minder ervaren. Een beetje bleu ook. Hij komt net van Urk, toen nog echt 'de provincie' en ver weg van de grote stad."

De film Baantjer, Het Begin is vanaf 18 april te zien in de Nederlandse bioscopen. De serie wordt volgend jaar uitgezonden bij RTL 4 en Videoland.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Film Baantjer, het Begin vanaf 18 april in de bioscoop of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV