Vanavond op tv: Barcelona - Liverpool, Barend Servet in Andere Tijden, docu Tweede Wereldoorlog en meer

Vanavond op tv: Barcelona - Liverpool, Barend Servet in Andere Tijden, docu Tweede Wereldoorlog en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 1 mei 2019

Kijktip :

Vanavond nemen Barcelona en Liverpool het tegen elkaar op in de halve finale van de Champions League. De twee topclubs moeten gaan bepalen wie de finale haalt. Verder wordt er teruggeblikt op een tv-klassieker uit de jaren zeventig en de Japanse capitulatie in de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 1 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: FC Barcelona - Liverpool

20.30 uur, Veronica

Voorbeschouwing en vanaf 21.00 uur live verslag van FC Barcelona - Liverpool, de heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League. Een jaar geleden was Liverpool verliezend finalist. De ploeg met de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kan de finale dit jaar opnieuw bereiken. Dan moet wel het FC Barcelona van Lionel Messi worden verslagen. Waar Liverpool in de kwartfinale ruim te sterk was voor FC Porto, was FC Barcelona veel beter dan Manchester United. Wilfred Genee kijkt naar deze wedstrijd met René van der Gijp en Dick Advocaat.Andere Tijden: Barend Servet-show

21.15 uur, NPO 2

Andere Tijden kijkt vanavond terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis. Een kijkcijferkanon uit de vroege jaren zeventig: de Barend Servet-show, onderdeel van de ontregelende televisieshows van Wim T. Schippers, uitgezonden door de VPRO. Vijf miljoen mensen werden óf woedend óf laaiend enthousiast, de ministerraad boog zich over het programma en het bleef nog lang onrustig in Hilversum. Andere Tijden spreekt onder anderen met Wim T. Schippers, IJf Blokker alias Barend Servet en muzikant Clous van Mechelen.


Docu: Our Twinsane Wedding

21.30 uur, TLC

Dat tweelingen wel eens dezelfde dingen doen en dezelfde kleren dragen, is algemeen bekend. Maar Brittany en Briana maken het wel erg extreem. Niet alleen werken ze samen, wonen ze samen en slapen ze samen in hetzelfde bed, ze staan nu ook op het punt om met een andere identieke tweeling te trouwen die ze hebben ontmoet op het jaarlijkse Twins Days Festival in Ohio. Het is altijd al hun gezamenlijke wens geweest om te trouwen met een andere tweeling en die gaat nu eindelijk in vervulling.


Nieuw: History Uncovered

21.30 uur, Canvas

Vanavond start de vierdelige historische documentaireserie History Uncovered, waarin belangrijke gebeurtenissen van de twintigste eeuw vanuit een nieuwe invalshoek bekeken worden. De vier afleveringen zijn elke woensdag te zien op de Vlaamse zender Canvas. Volgende week start het programma om 22.05 uur. De eerste aflevering gaat over de Japanse capitulatie op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Die wordt vaak toegeschreven aan de verwoestingen van Hiroshima en Nagasaki door de Amerikaanse bommen, maar ook Stalin speelde daarbij een belangrijke rol.


Docu: How to Find Love Online

21.30 uur, België Eén

Documentaire waarin Xand van Tulleken ondervindt of de algoritmes van datingsites werken. Wiskundige Hannah Fry zoekt uit of de algoritmes die datingsites gebruiken om mensen te koppelen effectief werken. Dokter Xand van Tulleken is het proefkonijn van dienst. Wetenschappers geven hem advies bij het opstellen van zijn datingprofiel en onderwerpen hem aan een MRI-scan om te zien of zijn brein geschikt is voor liefde. Xand gaat op verschillende dates en tracht zo te achterhalen of de algoritmes betere keuzes maken dan hijzelf.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Barcelona - Liverpool, Barend Servet in Andere Tijden, docu Tweede Wereldoorlog en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV