Vandaag op tv: Formule 1 kwalificatie, start Giro d'Italia, Songfestival-uitzending Beste Zangers en meer

Vandaag op tv: Formule 1 kwalificatie, start Giro d'Italia, Songfestival-uitzending Beste Zangers en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 mei 2019

Kijktip :

Twee belangrijke sportevenementen op televisie deze middag: de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Spanje en de start van de Giro d'Italia, waar Tom Dumoulin weer hoge ogen hoopt te gooien. De avond staat voor een groot deel in het teken van het Songfestival. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Formule 1 kwalificatie GP van Spanje

14.45 uur, RTL Duitsland/Ziggo Sport

Voorbeschouwing en vanaf 15.00 uur live verslag op RTL Duitsland van de kwalificatie van de Formule 1 GP van Spanje, gereden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. RTL Duitsland is bij veel tv-aanbieders in Nederland onderdeel van het zenderpakket. Het commentaar is in het Duits. Voor het Nederlandse verslag kun je terecht bij Ziggo Sport of betaalzender Ziggo Sport Select. Bekijk hier op welk kanaal RTL Duitsland bij jouw tv-aanbieder te vinden is.


Live: start Giro d'Italia 2019

16.50 uur, Eurosport 1

Live verslag van de start van de Giro d'Italia 2019. De Ronde van Italië begint met een tijdrit over 8 kilometer in Bologna, met een klim van ruim 2 kilometer tot de finish. Eurosport doet vanaf vandaag elke dag uitgebreid live verslag van de Giro d'Italia. Tom Dumoulin behoort tot de favorieten voor de eindzege. Zijn grootste uitdager is Primoz Roglic.


Poldark: start seizoen 2

20.00 uur, NPO 2

Vanaf vanavond zendt NPO 2 opnieuw het tweede seizoen van de Britse historische dramaserie Poldark uit. De tien afleveringen zijn elke week om 20.00 uur te zien. Vanavond start het tweede seizoen met een dubbele aflevering. Ross bereidt zich voor op de rechtszitting, in de wetenschap dat George hem de doodstraf wil bezorgen. Demelza probeert hem uit alle macht te steunen. Francis heeft last van een slecht geweten en doet een poging zich met Ross te verzoenen.


Beste Zangers: Songfestival-special

20.30 uur, NPO 1

In deze speciale aflevering van Beste Zangers zingen oud-deelnemers van zowel het Eurovisie Songfestival als Beste Zangers hun favoriete songfestivalliedjes en wisselen ze verhalen uit over hun belevingen tijdens deelname aan het Eurovisie Songfestival. Presentator Jan Smit ontvangt de artiesten in Nijkerk. OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom zingen in deze special geen liedjes van elkaar, maar hun favoriete songfestivalliedjes.


Docu: Duncan Laurence, op weg naar het Songfestival

22.00 uur, NPO 3

Op 16 mei zal Duncan Laurence ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv met het liedje 'Arcade'. Na jaren waarin bekende Nederlandse artiesten hebben opgetreden op het grootste podium van Europa, is de keuze nu gevallen op deze nog vrij onbekende jongeman uit Hellevoetsluis. Wie is Duncan en wat maakt hij mee tijdens zijn voorbereidingen op Tel Aviv? In deze documentaire geeft hij zelf een inkijk in zijn leven, dat op dit moment zo'n bijzondere wending neemt.


Concert: Glennis Grace zingt Whitney Houston, live in Amsterdam

23.00 uur, NPO 3

In oktober stond Glennis Grace in een uitverkocht AFAS Live met de show waar zij sinds klein meisje al van droomde. Voor een uitzinnig publiek bracht zij een eerbetoon aan haar heldin en inspiratiebron Whitney Houston. Vanavond zijn de hoogtepunten te zien op NPO 3. Het werd een memorabele avond met gastartiesten Do, Keith John, Jordan Roy en Camilo Rodriquez. Met haar show bekrachtigde Glennis de mening van velen: als iemand Whitney Houstons repertoire kan zingen, is het Glennis Grace.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vandaag op tv: Formule 1 kwalificatie, start Giro d'Italia, Songfestival-uitzending Beste Zangers en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV