Vanavond op tv: Nederland staat op tegen kanker, terugkeer Obese, start Hotel Rules en meer

Vanavond op tv: Nederland staat op tegen kanker, terugkeer Obese, start Hotel Rules en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 15 mei 2019

Kijktip :

Vanavond komt Nederland traditioneel weer in actie voor de bestrijding van kanker in een jaarlijks terugkerende uitzending. Verder keert afvalprogramma Obese terug en begint het nieuwe programma Hotel Rules. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 15 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Rolstoel Roadmovie

20.25 uur, NPO 2

Hoe ziet Europa eruit door de ogen van mensen met een lichamelijke handicap? Om een antwoord te krijgen op die vraag maakt filmmaker Mari Sanders, die als gevolg van Cerebrale Parese afhankelijk is van een rolstoel, een ongewone reis door Europa. In de EO-documentaireserie Rolstoel Roadmovie reist hij kriskras over het continent: van Italië naar Zweden en van Engeland tot Bulgarije. De driedelige serie zit boordevol ontwapenende ontmoetingen en toont steeds weer de universele kracht van doorzettingsvermogen.


Live: Nederland staat op tegen kanker

20.30 uur, NPO 1

Het jaarlijkse tv-programma Nederland staat op tegen kanker wordt dit keer live vanaf de Parade in Den Bosch uitgezonden. Frits Sissing presenteert de benefietshow. Optredens zijn er van Anita Meyer, Milow, Davina Michelle, Stef Bos en Glennis Grace. Verder zijn Ronald Koeman, Matthijs van Nieuwkerk en Frans Bauer aanwezig. Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie voor KWF Kankerbestrijding en delen hun persoonlijke ervaring met kanker. Zo vertelt presentatrice Nicolette Kluijver hoe longkanker haar leven op z'n kop zette.


Nieuw: Hotel Rules

20.30 uur, Net 5

Vanavond gaat het nieuwe realityprogramma Hotel Rules van start op Net5. De komende weken is elke woensdag om 20.30 uur te zien hoe vijf koppels elkaars hotel of bed & breakfast gaan verbouwen. Hotel Rules is een spin-off van House Rules en verloopt grotendeels op dezelfde manier. Vijf koppels die elkaar niet kennen verbouwen elkaars hotel of B&B rigoureus. Ze krijgen slechts een paar 'hotelregels' van de eigenaren om mee aan de slag te gaan.


Terug: Obese

20.30 uur, RTL 4

Vanaf vanavond is een nieuw seizoen van Obese te zien op RTL 4. De komende acht woensdagen zijn tien deelnemers te zien die de strijd tegen de kilo's aangaan. Angela Groothuizen presenteert het programma waarin de deelnemers acht maanden werken aan een nieuwe levensstijl. Dat doen ze onder intensieve begeleiding van een team van experts. In de eerste aflevering is voor het eerst een deelnemend echtpaar te zien. Wesley en Johanna zijn tien jaar getrouwd. Ze zijn gelukkig met elkaar, maar niet met zichzelf.


Nieuw: Fiskepark

21.30 uur, Canvas

Vanaf vanavond is de satirische misdaadserie Fiskepark elke woensdag om 21.30 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. In de Vlaamse 'fake true crime'-serie wordt het onderzoek naar de moord op muzikant en mediafiguur Bent Van Looy van dichterbij bekeken. Op een ochtend wordt Bent Van Looy dood teruggevonden in de visvijver van Tomas De Soete, met een handbijl in zijn hoofd. Alles wijst erop dat Tomas zijn vriend Bent de kop heeft ingeslagen.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland staat op tegen kanker, terugkeer Obese, start Hotel Rules en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier