Ali B strijdt tegen vooroordelen in nieuw programma Ali's Mensentuin

Ali B strijdt tegen vooroordelen in nieuw programma Ali's Mensentuin
Programma vanaf 10 juni te zien bij SBS 6

Nieuws :

Vanaf maandag 10 juni is bij SBS 6 het nieuwe programma van Ali B te zien. In het programma Ali’s Mensentuin zal Ali B de strijd aangaan tegen vooroordelen.

Experiment
Ali’s Mensentuin moet een combinatie worden van een sociaal experiment en 'emotainment'. Elke week onderzoekt Ali B de overeenkomsten en eigenaardigheden van mensen, die in vijf aparte hokken opgesloten zitten in de mensentuin van Nederland. Het zijn vijf groepen mensen waarover iedereen wel een mening of vooroordeel heeft. Van Surinaamse moeders tot boeren en van bikers en minima tot sekswerkers. De groepen delen ogenschijnlijk helemaal niets met elkaar, en staan soms zelfs vijandelijk of angstig tegenover elkaar. Maar is er misschien ook iets wat ze delen? Ali B probeert te ontdekken hoe groot de overeenkomsten zijn.

Hokken
Het programma vindt plaats in een studio waar vijf hokken staan, met een groep mensen in elk hok. Ali B stelt persoonlijke, uitdagende en indringende vragen. Iedereen die zich aangesproken voelt, stapt het hok uit om zich bij Ali te voegen. Door te focussen op overeenkomsten schept dit snel een band en tot begrip. De ontmoetingen hebben maar één doel: Duidelijk maken dat veel mensen, ondanks totaal verschillende kenmerken, veel meer delen dan men denkt: Er is veel meer wat ons verbindt, dan wat ons anders maakt.

Ali B. probeert met Ali’s Mensentuin menselijke problemen bespreekbaar te maken en angsten bij en vóór elkaar weg te nemen. Iets dat soms nodig is in deze rumoerige tijden.

Ali’s Mensentuin is vanaf maandag 10 juni om 21.30 uur te zien bij SBS 6. Daarna kan je alle afleveringen van Ali's Mensentuin terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV