Het Nationaal Stressdebat live op tv

Het Nationaal Stressdebat live op tv
Nederland gaat ten onder aan de stress

Kijktip :

Inmiddels kent bijna iedereen wel iemand die met een burn-out te maken heeft gehad. Het is uitgegroeid tot volksziekte nummer één. Het lijkt er op dat Nederland steeds meer gebukt gaat onder stress, maar hoe moeten we daarmee omgaan? Het Nationaal Stressdebat zoekt het uit.

Basisschool
Zelfs op de basisschool zijn er al kinderen die kampen met een burn-out, omdat ze simpelweg te veel hooi op hun vork nemen en minder goed tegen stress kunnen dan sommige leeftijdsgenootjes. Ook andere jongerengroepen krijgen er mee te maken: dat studenten inmiddels regelmatig uitgeblust zijn is al geen verrassing meer. Ook oudere mantelzorgers en overbelaste leerkrachten komen echter steeds vaker voor.

Aanslag op lichaam
Een burn-out is niet alleen een mentale aanslag, ook in fysiek opzicht leidt het tot een hele reeks klachten. De bloeddruk stijgt, de nachtrust is een drama en met lood in de schoenen beginnen mensen met een burn-out aan wéér een nieuwe werkdag. Op een gegeven moment komen ze op het punt dat ze uitgeblust en lusteloos thuisblijven.

Waarom?
De vraag is waarom we niet meer tot rust kunnen komen. Omroep MAX zoekt het uit in het Nationaal Stressdebat, gepresenteerd door Elles de Bruin en Cees Grimbergen. Is het de jachtige samenleving? Zijn het de sociale media? Of willen we zelf te veel in een wereld waar alles mogelijk lijkt? En dan wil iedereen ook nog eens mooi, slim en succesvol zijn.

Het Nationaal Stressdebat is op dinsdag 9 juli om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna Het Nationaal Stressdebat terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Het Nationaal Stressdebat live op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen