Nieuw programma De smaak van Joël begint

Nieuw programma De smaak van Joël begint
Joël Broekaert onthult de geheimen van koken

Kijktip :

Veel mensen kennen Joël Broekaert van zijn deelname aan De slimste mens, maar de culinair journalist timmert aardig aan de weg als programmamaker. Na De vijf smaken van Joël is het nu tijd voor De smaak van Joël.

Kookprocessen
De titels mogen dan wel op elkaar lijken, Broekaert belicht in zijn nieuwe programma een heel ander aspect van het koken. In De vijf smaken... onderzocht Broekaert de vijf basissmaken, terwijl hij in De smaak van Joël Broekaert in verschillende kookprocessen duikt. Hij ontrafelt de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen, die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken.

Welke processen?
In de zes afleveringen onderzoekt Broekaert telkens een ander kookproces:

  • Garen
  • Stollen
  • Lucht toevoegen
  • Aromatiseren
  • Gisten
  • Rijpen

Op reis
Broekaert komt in in contact met wetenschappers, chefs en smaakmakers, die vertellen over de technieken die mensen gebruiken en ontwikkelen om eten eetbaarder en lekkerder te maken. Ook reist Broekaert naar allerlei bijzondere plekken in de wereld, waar hij unieke dingen te weten komt over het kookproces waar hij in die aflevering aandacht aan besteedt. Want hoe bak je nou die perfecte biefstuk?

De smaak van Joël is vanaf vrijdag 12 juli wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De smaak van Joël terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma De smaak van Joël begint of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen