Vanavond op tv: De maanlanding met André Kuipers & Claudia de Breij en première The Pier

Vanavond op tv: De maanlanding met André Kuipers & Claudia de Breij en première The Pier
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 20 juli

Kijktip :

De spannende Spaanse dramaserie The Pier beleeft vanavond zijn première op NPO3. Nederlandse darters zijn te zien bij World Matchplay Darts en Claudia de Breij en André Kuipers blikken terug op de eerste maanlanding op NPO1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 20 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Grantchester seizoen 4

NPO 2
NPO 2
20:05 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe, vierde seizoen van de Britse misdaadserie Grantchester te zien op NPO 2. Dit zesdelige seizoen wordt elke zaterdag om 20:10 uur uitgezonden.

Moorden
In de serie helpt de jonge dominee Sidney Chambers zijn vriend detective George Keating bij het oplossen van moorden in het dorpje Grantchester.

Raciale spanningen
De komst van Nathaniel Todd, een zwarte Amerikaanse burgerrechtenactivist, zorgt in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen voor raciale spanningen in het anders zo kalme Grantchester. Wanneer er ook nog een moord wordt gepleegd, heeft inspecteur Geordie Keating de hulp van Sydney Chambers hard nodig om te achterhalen hoe de vork in de steel zit. Al snel is er een verdachte in beeld, maar of daarmee de zaak is opgelost, is nog maar de vraag.


Nieuw: The Pier

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond is de Spaanse dramaserie El Embarcadero, hier uitgezonden als The Pier, vier zaterdagen met dubbele afleveringen om 20:25 uur te zien op NPO 3.

Dubelleven
De serie gaat over Alejandra. Zij is een succesvol architecte en gelukkig getrouwd. Als ze er op een dag achterkomt dat haar echtgenoot een dubbelleven heeft geleid, zet dat alles op zijn kop. Ze gaat op zoek naar antwoorden en belandt in een compleet andere wereld die haar niet meer loslaat. Zo ontdekt ze een kant van zichzelf waarvan ze niet wist dat ze die bezat.


De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Precies vijftig jaar na de iconische maanlanding van Apollo 11 presenteren Claudia de Breij en André Kuipers een speciale avond om het grote maanavontuur opnieuw te beleven en gaan ze samen op zoek naar welke nieuwe 'giant leap' we als mensheid de komende decennia gaan meemaken in de ruimte.

Noordwijk
Het decor van 'De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap' is Estec, het technisch centrum van European Space Agency (ESA) in Noordwijk.

Eerste stappen
In de zomer van 1969 leeft de hele wereld mee wanneer Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eerste stappen op de maan zetten. Enkele van de vragen die deze uitzending naar voren komen: waarom zette Neil Armstrong als eerste een stap op de maan? Wat is er gebeurd met de beroemde vlag? En waarom stopten de bemande maanmissies na 1972?


Docu: Life Of Earth From Space

Discovery Channel
Discovery Channel
21:00 uur

Al sinds het bestaan van de mensheid, houden we ons bezig met die ene vraag: hoe zijn wij ooit ontstaan? De tweedelige documentaire Life of Earth From Space, vanavond tussen 21:00 en 23:00 te zien, schijnt een prachtig licht op dit eeuwenoude mysterie met nieuwe bewijzen.

Drones en animaties
Het doet dat door de aarde vanuit de lucht te bekijken – op spectaculaire wijze met gyro-stabiliserende drones en hoogwaardige CGI-animaties – en als onderdeel van het totale universum.

Stollende steenrots
Het is een epische reis door de tijd die 4,5 miljard jaar geleden begon, toen de aarde gevormd werd. Hoe kon er op deze enorme stollende steenrots ooit vloeibaar water komen, een atmosfeer en uiteindelijk leven dat leidde tot het ontstaan van de mensheid?


Live: World Matchplay Darts

RTL 7
RTL 7
21:30 uur

Verslag van de World Matchplay Darts 2019 in Blackpool. Het toernooi is van 20 tot en met 28 juli dagelijks om 21:30 uur te zien op RTL 7.

Nederlanders
Er doen vijf Nederlanders mee. Naast Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld, zijn dat Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan.

Vanavond in de eerste ronde:

 • Nathan Aspinall v Mervyn King
 • Gerwyn Price v Stephen Bunting
 • Gary Anderson v Danny Noppert
 • Rob Cross v Chris Dobey

Zondagavond in de eerste ronde:

 • James Wade v Jeffrey de Zwaan
 • Mensur Suljovic v Jermaine Wattimena
 • Michael van Gerwen v Steve Beaton
 • Adrian Lewis v Glen Durrant

Maandagavond in de eerste ronde:

 • Jonny Clayton v Keegan Brown
 • Simon Whitlock v John Henderson
 • Daryl Gurney v Ricky Evans
 • Peter Wright v Vincent van der Voort


Muziek: Het beste van... Zomerhits

NPO 3
NPO 3
22:10 uur

In deze muziekspecial vertellen bekende Nederlanders over hun favoriete zomerhits.

Zomergevoel
Ze lichten toe van welke hits ze een instant zomergevoel krijgen en met welke nummers ze wel mee moeten zingen.

BN'ers
Met onder anderen Rapper Donnie, Sanne Wallis de Vries, Jurre Geluk, André Dongelmans en Thomas Cammaert.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: De maanlanding met André Kuipers & Claudia de Breij en première The Pier of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen