Horrorhit The Conjuring te zien op Veronica

Horrorhit The Conjuring te zien op Veronica
Het waargebeurde verhaal van de Warrens

Kijktip :

In 2013 sloeg de film The Conjuring in als een bom. Na een aantal magere jaren was het horrorgenre wel weer toe aan een vakkundig gemaakte film, en daar slaagde regisseur James Wan glansrijk in. Op dinsdag 6 augustus is de film te zien op Veronica.

Het verhaal
The Conjuring vertelt een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal. De familie Perron betrekt in het jaar 1971 een afgelegen en vervallen boerenwoning in het plaatsje Harrisville. Al snel wordt de familie geteisterd door paranormale verschijnselen, die van kwaad tot erger gaan. Het gezin roept de hulp van Ed en Lorraine Warren in. Zij zijn erkende duivelsuitdrijvers, maar krijgen te maken met een wel heel duivelse entiteit. Ze raken verzeild in de meest angstaanjagende zaak die ze in hun carrière hebben behandeld.

Vervolgen
The Conjuring bleek in 2013 een enorm financieel succes, met een budget van twintig miljoen dollar en een opbrengst van ruim driehonderd miljoen. De film is werkelijk angstaanjagend, met uitstekend getimede schrikeffecten van regisseur James Wan - ook verantwoordelijk voor onder meer Saw en Insidious. In horrorfilms krijg je nog wel eens te maken met goedkope B-acteurs die er weinig van bakken, maar het acteerwerk zit met hoofdrollen van Vera Farmiga en Patrick Wilson ook wel goed. De film kreeg een vervolg in 2016 en The Conjuring 3 komt er ook aan.

De horrorfilm The Conjuring (2013) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op dinsdag 6 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV