Nina Jurnis in derde aflevering Zomergasten

Nina Jurnis in derde aflevering Zomergasten
De ideale tv-avond van de correspondent

Kijktip :

Op zondag 11 augustus wordt de derde aflevering van Zomergasten uitgezonden. Hierin is journaliste en Latijns-Amerikacorrespondent Nina Jurna te gast. Ze hoopt met haar fragmenten de kijker mee te voeren naar dit voor haar zo fascinerende en kleurrijke continent Latijns-Amerika.

Suriname en Latijns-Amerika
Nina Jurna studeerde Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Haar kracht ligt in het verhalen vertellen over mensen in crisissituaties. in 2000 vertrok Jurna met wat bluf en bravoure naar Suriname om er voor RTL en later ook Het Parool aan de slag te gaan. Ze zou er tien jaar blijven. Sinds 2011 werkt Jurna vanuit Rio de Janeiro in Brazilië en sinds 2015 is ze Latijns-Amerika correspondent voor NRC Handelsblad.

Fragmenten
In haar ideale televisieavond onder meer beelden van João Gilberto (de onlangs overleden grondlegger van de bossanova) en de documentaire Está todo bien, die een Venezolaanse arts, een activist en een kankerpatiënt volgt. De keuzefilm van Jurnis is Central do Brasil (1998) van Walter Salles.

De aflevering van Zomergasten met Nina Jurna is op zondag 11 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nina Jurnis in derde aflevering Zomergasten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen