Fantastische misdaadfilm Carlito's Way vrijdag te zien op Canvas

Fantastische misdaadfilm Carlito's Way vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Carlito's Way is een film uit het oeuvre van zowel hoofdrolspeler Al Pacino als regisseur Brian De Palma die nog weleens vergeten wordt. Vergis je echter niet: hij hoort bij het beste dat beide mannen hebben geproduceerd. Vrijdagavond is de film te zien op Canvas, en je kunt Carlito's Way streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Carlito Brigante (Pacino) is een gangster van middelbare leeftijd, die net een gevangenisstraf van vijf jaar heeft uitgezeten. Hij heeft zich omhoog gewerkt in de drugshandel, maar zweert nu op het rechte pad te blijven en zich niet opnieuw te laten verleiden tot een carrière in de criminaliteit. Carlito koopt zich in bij een nachtclub en wordt op die manier mede-eigenaar. Al snel blijkt echter dat zijn oude collega's hem niet met rust zullen laten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De Palma is een regisseur die door de jaren heen een flinke statuur heeft opgebouwd met films als Carrie, Scarface en The Untouchables. Ook met Carlito's Way laat de regisseur weer zien waar hij toe in staat is: het is een stijlvolle gangsterfilm vol spanning en actie, en met fantastisch acteerwerk van Pacino in de hoofdrol. Ook de bijrolspelers verzorgen echter goed werk, onder wie Penelope Ann Miller als Carlito's vriendinnetje en een onherkenbare Sean Penn als de louche advocaat David Kleinfeld.

Carlito's Way (1993) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op vrijdag 2 oktober om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische misdaadfilm Carlito's Way vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV