Zembla vanaf donderdag weer wekelijks te zien op NPO 2

Zembla vanaf donderdag weer wekelijks te zien op NPO 2
In de eerste aflevering: het gifschip van SBM

Kijktip :

Vanaf donderdag 12 september is het reportageprogramma Zembla weer elke week te zien op NPO 2. Elke donderdag wordt er een nieuwe, spraakmakende reportage over een heikele kwestie uitgezonden. In de eerste aflevering is dat het gifschip van SBM.

Schadelijk voor het milieu
Olietankers en andere zeeschepen die na veertig jaar helemaal versleten zijn worden door de Europese Unie beschouwd als zwaar chemisch afval. Er zijn dan ook strenge regels voor het slopen van dergelijke 'gifschepen'. Het brengt namelijk enorme risico's met zich mee, zowel voor het milieu als voor de gezondheid van de slooparbeiders. In andere gebieden gaan ze er echter minder voorzichtig mee om.

Tientallen doden
Zo vallen er op de 'sloopstranden' in Azië elk jaar tientallen doden als gevolg van gedumpte schepen door de westerse wereld. In Zembla worden de laatste maanden van een oude gastanker van de multinational SBM Offshore in beeld gebracht. Het schip schijnt ernstig vervuild te zijn door een grote hoeveelheid kwik, dat levensgevaarlijk is voor de slopers. Wat weet SBM van het gif en hoe beschermt het bedrijf zijn arbeiders en het milieu?

Het nieuwe seizoen van Zembla is vanaf donderdag 12 september wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zembla vanaf donderdag weer wekelijks te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier