Eva Jinek maakt wederom kans op Sonja Barend Award

Eva Jinek maakt wederom kans op Sonja Barend Award
Ook Matthijs van Nieuwkerk, Ivo Niehe en Jeroen Pauw op longlist

Nieuws :

De VARAgids heeft tien interviewers bekendgemaakt die kans maken op de Sonja Barend Award 2019. Eva Jinek, de winnares van vorig jaar, maakt wederom kans op de prijs. Ook Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw staan op de longlist.

Ook kansen voor Ivo Niehe en Tim den Besten
Ieder jaar maken tien interviewers kans op de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen, die hoogstpersoonlijk door de naamgever van de award, Sonja Barend, wordt uitgereikt in De Wereld Draait Door. Op de longlist staan drie interviewers die niet eerder op de lijst stonden: Maaike Timmerman (voor haar gesprek met DENK-voorman Tunahan Kuzu), Ivo Niehe (voor zijn interview met speaker John Bercow) en Jeroen Wollaars (voor zijn interview met Baudet, Jetten en Klaver). Ook VPRO-talent Tim den Besten is op de lijst te vinden.

Publieke omroep feestje
Wat dit jaar opvalt, is dat alle genomineerde interviews uitgezonden zijn bij de publieke omroep. Wellicht dat daar volgend jaar weer verandering in gaat komen, met de gang van Eva Jinek naar RTL4. Eerder won Humberto Tan de award overigens voor die zender met een gesprek in RTL Late Night met vier overlevenden van de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan.

De complete lijst

De uitreiking vindt plaats op maandag 14 oktober in De Wereld Draait Door, om 19.00 uur op NPO 1.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Eva Jinek maakt wederom kans op Sonja Barend Award of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV