Met The Bourne Ultimatum sluit de Bourne-trilogie zondag knallend af

Met The Bourne Ultimatum sluit de Bourne-trilogie zondag knallend af
Krijgt Jason Bourne zijn wraak?

Kijktip :

Vanavond (zondag 29 maart) is de laatste film uit de Bourne-trilogie te zien op Veronica. Met The Bourne Ultimatum werd de filmreeks op spetterende wijze afgesloten: opnieuw krijgen we een briljant gefilmde en gemonteerde actiefilm voorgeschoteld. Je kunt The Bourne Ultimatum ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Jason Bourne (opnieuw gespeeld door Matt Damon) ontdekt steeds meer puzzelstukjes die hem informatie geven over zijn verleden. Zijn woede is alleen nog maar verder aangewakkerd door de moord op zijn vriendin, en hij wordt steeds roekelozer. Bourne laat zich echter niet uit het veld slaan door nieuwe kogelregens of professioneel getrainde huurmoordenaars. Hij komt steeds dichter bij de verantwoordelijken voor zijn verschrikkelijke verleden, en reist opnieuw de halve wereld over voor informatie. Hij krijgt bovendien hulp uit onverwachte hoek.

Spektakel
Het is altijd gevaarlijk om te zeggen, maar The Bourne Ultimatum is misschien wel het beste actiespektakel van het eerste decennium van de 21ste eeuw. Het buitengewoon intelligente script staat de knallende actie niet in de weg, en de Bourne-films gaan simpelweg nooit vervelen. Damon acteert opnieuw uitstekend, evenals Joan Allen als Pamela Landy. Aan het eind duikt ook acteerlegende Albert Finney nog even op. The Bourne Ultimatum won drie Oscars: Beste Geluid, Beste Geluidseffecten en Beste Montage.

The Bourne Ultimatum (2007) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zondag 29 maart om 20.00 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Met The Bourne Ultimatum sluit de Bourne-trilogie zondag knallend af of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier