Waldemar Torenstra presenteert Verborgen verleden van Nederland

Waldemar Torenstra presenteert Verborgen verleden van Nederland
Acteur ontrafelt onze geschiedenis

Kijktip :

Het programma Verborgen verleden krijgt een nieuwe twist: in Verborgen verleden van Nederland ontrafelt acteur Waldemar Torenstra het verleden van ons land. Normaal gesproken duikt een BN'er in Verborgen verleden in de geschiedenis van zijn familie, maar nu gaat het er dus even anders aan toe.

Bijzondere plekken
Elke aflevering van de achtdelige serie draait om een andere, bijzondere plek in Nederland. Torenstra onderzoekt de verborgen geschiedenis van deze plekken: wat betekent de plek in het heden en welke betekenissen had het in het verleden? Torenstra hoort persoonlijke verhalen, maar hij graaft ook in archieven en mooie geschiedenissen vol historisch spektakel. Het belooft een ware reis door de tijd te worden.

Maastricht
In de eerste aflevering bezoekt Torenstra de Limburgse hoofdstad Maastricht, en in het bijzonder het centrale plein de stad: het Vrijthof. Een populaire pleisterplaats voor toeristen en locals, waar André Rieu ook graag terugkomt voor zijn concerten. Er zijn echter vele bijzondere verhalen van vroeger die het waard zijn om te vertellen: mensen belandden hier op de brandstapel, het Vrijthof had zijn eigen Romeo en Julia en er stikte ooit iemand in een graatje.

De nieuwe documentaireserie Verborgen verleden van Nederland is vanaf vrijdag 11 oktober wekelijks om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Verborgen verleden van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Waldemar Torenstra presenteert Verborgen verleden van Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen