The Passion 2020 komt naar Roermond voor jubileumeditie

The Passion 2020 komt naar Roermond voor jubileumeditie
Tiende keer dat het paasspektakel plaatsvindt

Nieuws :

Op donderdag 9 april 2020, Witte Donderdag, wordt het paasspektakel The Passion voor de tiende keer georganiseerd. De jubileumeditie van het evenement wordt gehouden in de Limburgse stad Roermond, zo heeft de EO bekend gemaakt.

Munsterplein
Nog nooit eerder vond het evenement zo zuidelijk in het land plaats. Centraal in Roermond ligt het Munsterplein, en daar zal het lijdensverhaal van Jezus Christus voor de tiende keer verteld worden aan de hand van Nederlandse muziek. Er komen nieuwe nummers voorbij, maar ook een aantal succesvolle hits uit eerdere edities worden opnieuw ten gehore gebracht. Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het ontvangen van The Passion "een bijzondere eer".

Bevrijding
In 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter, wat het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende. Het thema #vrijheid is dan ook een logische keuze voor The Passion, editie 2020. Het past bovendien goed bij het verhaal van Jezus: vrijheid en liefde vormen de rode draad in zijn lijdensverhaal. Tijdens The Passion wordt op een bijzondere manier invulling gegeven aan het thema #vrijheid.

The Passion 2020 is op donderdag 9 april 2020 om 20.30 live uur te zien op NPO 1 en npostart.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV