Spannende oorlogsfilm Allied vanavond te zien op België Eén

Spannende oorlogsfilm Allied vanavond te zien op België Eén
Prachtige vormgeving maakt indruk

Kijktip :

De tijd dat regisseur Robert Zemeckis de bioscopen vulde met krakers als Back to the Future en Forrest Gump ligt ver achter ons, maar de Amerikaanse filmmaker maakt nog regelmatig een uitstekende film. De spannende oorlogsfilm Allied is daar een voorbeeld van.

Het verhaal
Allied vertelt het verhaal van de Canadese geheim agent Max Vatan (gespeeld door Brad Pitt), die in 1942 een gevaarlijke missie krijgt in Noord-Afrika. Daar ontmoet hij de Franse verzetsstrijdster Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), die zich op vijandelijk gebied begeeft. Ze doen zich voor als een getrouwd stel en groeien steeds dichter naar elkaar toe, en Max nodigt Marianne uit om bij hem te komen wonen in Londen. De extreme druk van de oorlog stelt hun relatie echter behoorlijk op de proef.

Schitterende aankleding
Een film over de Tweede Wereldoorlog hebben we al vaak gezien, maar zelden zag zo'n productie er zo fraai uit als Allied. De set- en kostuumontwerpers zijn zich te buiten gegaan aan een prachtige aankleding, waar soms misschien wel te veel aandacht naartoe gaat. Gelukkig schitteren de geweldige acteurs Brad Pitt en Marion Cotillard in de hoofdrollen. Na Pitts scheiding van Angelina Jolie gingen er zelfs geruchten rond dat de Hollywoodster zijn hart verpand had aan de Franse Oscarwinnares Cotillard...

De film Allied (2016) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 2 november om 21.25 uur te zien op de Vlaamse zender België Eén.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spannende oorlogsfilm Allied vanavond te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV