André van Duin twijfelt over Het geheime dagboek van Hendrik Groen

André van Duin twijfelt over Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Een vervolg ligt voor een groot deel aan Van Duin

Nieuws :

De NPO 1-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen krijgt wellicht een vervolg. Het eerste seizoen is maandagavond aan de zesde aflevering toe, maar of er na deze twaalf afleveringen nog een seizoen volgt, is nog niet zeker. André van Duin, die de rol van Evert Duiker speelt, vond het opnemen van de serie uitputtend.

Naar de succesvolle serie kijken gemiddeld anderhalf miljoen kijkers, maar Van Duin weet niet of hij het nog een keer zou doen. Hij vertelt in de Avrobode: “Het was sowieso een zware periode. Dat speelde ook mee. Doordeweeks werd ik om zeven uur ’s ochtends opgehaald en was ik pas ’s avonds weer thuis. In de weekends was er Heel Holland bakt van ’s morgens negen tot ’s avonds zeven uur. Twee maanden lang. En ik voelde me niet zeker over die rol. Nee, comedy ligt me echt beter.”

André Van Duin speelt samen met Kees Hulst, Olga Zuiderhoek en Frits Lambrechts één van de hoofdrollen van deze boekverfilming. Hij speelt in de serie een serieuze rol maar hij is, zo zegt hij zelf, meer thuis in comedy. “Bij een comedy zie ik meteen: dat is goed gedaan of dat kan wat vetter. Maar hierbij weet ik het niet want ik heb er geen ervaring mee. Dus ik ga maar af op het oordeel van de acteurs, de regisseur en de producers.”

De serie is gebaseerd op de boeken van Peter de Smet. Onder het pseudoniem Hendrik Groen, schreef hij over het leven in een verzorgingstehuis. Er is weinig vrijheid, een strenge directrice en veel zeurende bejaarden. Samen met zijn vriend Evert smeedt hij de eerste plannen om samen met nog een groep andere bewoners van het tehuis leuke dingen te gaan doen en de stad in te trekken. Het verplegend personeel en de directie proberen hen daarin zoveel mogelijk tegen te houden.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen zie je iedere maandagavond rond 22:15 uur op NPO 1.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op André van Duin twijfelt over Het geheime dagboek van Hendrik Groen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV