Schitterende ruimtefilm Gravity dinsdag te zien op SBS 9

Schitterende ruimtefilm Gravity dinsdag te zien op SBS 9
Sandra Bullock zweeft in haar eentje door het heelal

Kijktip :

Na een afwezigheid van zes jaar, die hij volledig besteedde aan het ontwikkelen van nieuwe special effects voor zijn nieuwe film, keerde regisseur Alfonso Cuarón in 2013 terug met Gravity. Een meesterwerk, dat vanavond te zien is op Veronica.

Het verhaal
De briljante medische ingenieur Dr. Ryan Stone (gespeeld door Sandra Bullock) gaat op haar eerste shuttlemissie met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney), van wie het de laatste vlucht voor zijn pensioen is. Een gewone ruimtewandeling loopt echter uit op een ramp wanneer het duo getroffen wordt door een 'wolk' van ruimteafval, die hun spaceshuttle onherstelbaar beschadigt. Stone en Kowalski blijven alleen, vastgeketend aan elkaar, achter in het heelal. En ze zweven steeds verder weg in het duister...

Oscars
Vóór Gravity had Alfonso Cuarón al enkele fraaie films op zijn naam staan, zoals Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Children of Men, maar met Gravity zette hij zichzelf definitief op de kaart. De film won maar liefst zeven Oscars, en Cuarón mocht zelf het beeldje voor Beste Regie ontvangen. Uiteraard kreeg Gravity ook de prijzen voor Cinematografie, Geluid en Special Effects, want de film is een lust voor oog en oor. Temidden van alle technologische pracht schittert Sandra Bullock echter ook in één van haar beste rollen.

De film Gravity (2013) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op dinsdag 12 november om 23.10 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterende ruimtefilm Gravity dinsdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV