Matthijs van Nieuwkerk en Frits Barend aansprakelijk gesteld

Matthijs van Nieuwkerk en Frits Barend aansprakelijk gesteld
Gijs van Dam eist excuses van meerdere partijen

Nieuws :

Gijs van Dam, die onlangs door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik werd beschuldigd, verwijt Matthijs van Nieuwkerk dat hij onzorgvuldig heeft gehandeld in de voorbereiding van het item in De Wereld Draait Door met Corstius. Dat is te lezen in De Telegraaf. Van Dam vindt daarnaast dat Frits Barend maar elke mogelijkheid aangreep om via deze zaak weer op radio en tv te komen, voor de beschuldigde reden genoeg om beide heren aansprakelijk te stellen.

De oud-redacteur van het programma Barend en van Dorp stelt een aantal partijen aansprakelijk voor de schade die hij momenteel lijdt. Naast Van Nieuwkerk en Barend stelt Gijs van Dam ook BNNVARA, de redactie van De Wereld Draait Door, RTL Nederland en de producent van Barend en van Dorp, FremantleMedia, aansprakelijk.

Jelle Brandt Corstius schreef in een column in Trouw dat hij verkracht is in het begin van zijn tv-carrière, waarna hij bij De Wereld Draait Door min of meer bevestigde dat het om zijn tijd bij Barend en van Dorp ging. Omdat het in de tv-wereld al snel duidelijk werd dat het om Gijs van Dam zou gaan, voelde deze zich genoodzaakt om dit bij Jeroen Pauw aan tafel te ontkrachten.

De oud-redacteur vindt nu dat hij te snel veroordeeld is en stelt daarom eerder genoemde partijen aansprakelijk.

Matthijs van Nieuwkerk heeft inmiddels via zijn woordvoerster laten weten: “Het klopt dat Gijs van Dam een klacht heeft ingediend over DWDD. Wij zijn ervan overtuigd dat de makers binnen de context van het programma, waar het gesprek van de dag gevoerd wordt, zorgvuldig hebben gehandeld. Wij zullen dit vanzelfsprekend onderbouwd aan de raadslieden van Gijs van Dam laten weten.”


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Matthijs van Nieuwkerk en Frits Barend aansprakelijk gesteld of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier