Documentaire On the President's Orders donderdag te zien op Canvas

Documentaire On the President's Orders donderdag te zien op Canvas
De drugsoorlog van Rodrigo Duterte

Kijktip :

Nederland wordt volgens kenners steeds meer een narcostaat, in Mexico woedt een enorme drugsoorlog en de Amerikanen voerden in recente jaren ook een War on Drugs. In de Filipijnen gaat het er ook keihard aan toe, zoals te zien is in de documentaire On the President's Orders.

Dictator
Sinds 2016 is Rodrigo Duterte de president van de Filipijnen, en hij heeft zich ontpopt tot een keiharde dictator. Hij voert een meedogenloze campagne tegen drugsdealers en drugsgebruikers in zijn land: iedereen die ook maar iets met drugs te maken heeft wordt zonder pardon opgepakt of zelfs dood geschoten door speciale ordetroepen. In eerste instantie kreeg Duterte veel bijval voor zijn War on Drugs, maar die is door deze praktijken omgeslagen in onrust en onvrede.

Ongefilterd
De documentaire On the President's Orders levert een ongefilterde blik op de drugsproblematiek in de Filipijnen. De makers van de film krijgen bovendien uitzonderlijke toegang tot het werk van de politie, dat ze van dichtbij volgen. Ze trekken mee door de straten van Manilla en onderzoeken wat er aan is van de buitengerechtelijke moorden waarvan de politie wordt beschuldigd. Zo leggen ze een wereld bloot waarin armoede, drugs, misdaad en politiek samen komen.

De documentaire On the President's Orders is op donderdag 14 november om 21.20 uur te zien op Canvas. Je kunt de documentaire On the President's Orders ook in zijn geheel bekijken op YouTube.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire On the President's Orders donderdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier