Prachtige docu Living the Light - Robby Müller donderdag te zien op NPO 2

Prachtige docu Living the Light - Robby Müller donderdag te zien op NPO 2
Nederlandse cameraman met internationale faam

Kijktip :

De Nederlandse filmindustrie heeft al enkele beroemde cameramannen voortgebracht, die een grote internationale carrière hadden. Hoyte van Hoytema, Jan de Bont, en de beste van allemaal: Robby Müller. Hij staat centraal in de prachtige documentaire Living the Light - Robby Müller.

Licht
Müller hoorde misschien wel bij de meest getalenteerde cinematografen ter wereld. Hij wist als geen ander hoe hij met het licht van de zon moest omgaan. Met het natuurlijke licht van die bron wist hij de zonnestralen als vlinders over het scherm te laten dansen. Door zijn grote talent was hij een veelgevraagd cinematograaf bij de grootste regisseurs van onze tijd.

Oeuvre
Het oeuvre van Müller bevat namelijk samenwerkingen met vele internationale top-filmmakers. Een kleine greep uit de imposante lijst: Wim Wenders, Peter Bogdanovich, William Friedkin, Jim Jarmusch, John Schlesinger, Michelangelo Antonioni en Lars von Trier, naast vele anderen. Enkele van hen, zoals Wenders, Jarmusch en Von Trier, komen in deze docu ook aan het woord.

De documentaire Living the Light - Robby Müller is op donderdag 14 november om 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Living the Light - Robby Müller terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Living the Light - Robby Müller donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV