Drie documentaires in Nationale Onderwijsweek

Drie documentaires in Nationale Onderwijsweek
Gelijke kansen in het onderwijs?

Tijdens de Nationale Onderwijsweek, die van 2 tot en met 6 oktober wordt gehouden, zendt KRO-NCRV drie documentaires over gelijke kansen in het onderwijs uit. Aan bod komen de mogelijkheden om kinderen met verschillende achtergronden dezelfde kansen te geven en de rol van ouders, docenten, schoolbestuurders en politiek in deze kwestie.


Op maandag 2 oktober is de documentaire De witte vlucht over Basisschool Het Octaaf in Nijmegen te zien. De Octaaf wil er zijn voor alle kinderen in de buurt met 25 verschillende nationaliteiten. Hoogopgeleide ouders die in de wijk wonen laten de school echter links liggen en brengen hun kinderen naar een school buiten de wijk.


Op dinsdag 3 oktober wordt Je mag altijd bij me komen uitgezonden. Deze documentaire gaat over een 'brugfiguur' op de kleurrijke Gentse school De Toverberg. Nezhlya is zo'n brugfiguur, iedereen kent haar en zij kent iedereen. Ze bouwt de brug tussen school en thuis, waar vaak sprake is van armoede, sociale onzekerheid en een laag opleidingsniveau van de ouders.


De derde documentaire in dit drieluik wordt op woensdag 4 oktober uitgezonden. Goed terechtgekomen in de Schilderswijk is een portret van een docent en een klas uit de Haagse Schilderswijk. Docent Eric van 't Zelfde begeleidde zijn mentorklas vanaf 13 jaar tot het diploma. Van 't Zelfde was toen positief, maar is inmiddels somber over het onderwijs. In de documentaire wordt gesproken met oud-leerlingen uit de klas van Eric van 't Zelfde, die nu dertigers zijn. Hoe kijken zij tegen het onderwijs aan?

KRO-NCRV zendt de drie documentaires in de Nationale Onderwijsweek op maandag om 21:00 uur en op dinsdag en woensdag om 22:55 uur op NPO 2 uit.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV