Onthullende documentaire Devil's Pie: D'Angelo zaterdag te zien op NPO 3

Onthullende documentaire Devil's Pie: D'Angelo zaterdag te zien op NPO 3
Het mysterieuze verhaal van een topartiest

Kijktip :

In 1995 verscheen de enorm getalenteerde soulzanger D'Angelo (echte naam: Michael Eugene Archer) met een knal op het wereldtoneel. Zijn debuutalbum Brown Sugar verbaasde critici wereldwijd, en hij werd binnengehaald als de nieuwe Prince. In de jaren daarna groeide D'Angelo uit tot een enigma.

Schitterende muziek
D'Angelo was één van de origineelste artiesten van de jaren negentig, die de geluiden van Prince, Sly and the Family Stone en Smokey Robinson vermengde tot een unieke mix van stijlen. Hij scoorde hits met nummers als 'Brown Sugar' en 'Lady', maar zijn volgende album Voodoo kwam pas vijf jaar later uit. Opnieuw een meesterwerk, met onder meer de geweldige single 'Untitled (How Does It Feel)'. De vijf jaar tussen zijn eerste en tweede album leidde al tot vraagtekens, maar niets kon fans van D'Angelo voorbereiden op de wachttijd op het derde album.

Mysterieuze stiltes
Pas in 2014 kwam zijn derde plaat op de markt, getiteld Black Messiah - wederom een prachtig album, overigens. Maar wat is dat toch, met die lange stiltes? Via scènes achter de schermen van zijn tour, nooit eerder vertoond homevideo-materiaal en gesprekken met betrokkenen, zoals D'Angelo zelf, Questlove (The Roots) en Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince), krijgen we langzaam meer inzicht in het leven en werk van deze mysterieuze wereldster.

De documentaire Devil's Pie: D'Angelo is op zaterdag 23 november om 21.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt Devil's Pie: D'Angelo ook streamen via Pathé Thuis.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Onthullende documentaire Devil's Pie: D'Angelo zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV