Netflix-recensie: Earthquake Bird laat de Schaal van Richter met rust

Netflix-recensie: Earthquake Bird laat de Schaal van Richter met rust
Oscarwinnaar Alicia Vikander in matige thriller

Film :

Op vrijdag 15 november is de nieuwe film Earthquake Bird toegevoegd aan de filmbibliotheek van Netflix. Het is natuurlijk razend knap dat de Zweedse actrice Alicia Vikander in maarliefst 10 scènes vloeiend Japans spreekt, maar helaas mag deze knappe prestatie het verschil niet maken. Deze thriller stort namelijk als een kaartenhuis in elkaar. Lees hier de filmrecensie van Earthquake Bird.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Wie is de dader?
Het verhaal speelt zich af in het jaar 1989. De jonge vertaalster Lucy Fly woont al vijf jaar in Tokio, maar heeft een duister verleden. Ze ontmoet de knappe fotograaf Teiji, die ze niet meer uit haar hoofd kan krijgen. Alles wordt ingewikkelder wanneer de verpleegster Lily in de hoofdstad arriveert en er een driehoeksverhouding ontstaat. Wanneer Lily vermist wordt, is Lucy de hoofdverdachte.

Alicia Vikander, Naoki Kobayashi en Riley Keough in de film 'Earthquake Bird'.

Beoordeling van Gids.tv
We hebben de actrice Alicia Vikander hoog zitten. Met name haar rol in The Danish Girl was verbluffend goed met als kroon op haar werk een Oscar. Helaas kan Vikander deze film niet van de grond laten komen, waarbij het moeilijk is om het hoofdpersonage in je hart te sluiten. De film gaat aardig van start, maar voelt na een half uur al langdradig en vlak aan. Daarbij zijn de thriller-momenten niet eens op één hand te tellen. Helemaal in de finale slaat de vlam in de pan, maar dat duurt ook slechts enkele minuten. Wel is het te prijzen en een geslaagde poging om de kracht van Aziatische films naar een Westers publiek te brengen. Anderhalve ster voor deze lange zit.

Cast
Naast Alicia Vikander (Tomb Raider) en Riley Keough (Mad Max: Fury Road) is ook Naoki Kobayashi (Tatara Samurai) te zien in de film. Deze productie is geregisseerd door Wash Westmoreland (Still Alice).

Earthquake Bird is vanaf 15 november 2019 te zien op Netflix. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score: 5,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV