Recensie: Marriage Story is enorm emotionele rollercoaster

Recensie: Marriage Story is enorm emotionele rollercoaster
Sterrenkracht van Adam Driver en Scarlett Johansson

Film :

Vanaf donderdag 28 november draait de nieuwe film Marriage Story in een aantal Nederlandse bioscopen. Vanaf 6 december is de film ook te zien op Netflix. Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding en dan vooral: waar doen we het toch allemaal voor? Lees hier de filmrecensie van Marriage Story.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Confrontatie
Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden. Door de strijd om de voogdij voor hun zoontje komen hun afgescheiden maar voor altijd verbonden levens zwaar onder druk te staan. Maar wat als er dan een briefje in de bus komt die je doet denken aan de tijd dat het nog goed ging?

Adam Driver en zoon in 'Marriage Story'

Beoordeling van Gids.tv
Het is niet altijd het sterkste punt van een film: het scenario. Sterker nog: meestal valt of staat een film bij het hebben van een goed scenario. Het werk van schrijver-regisseur Noah Baumbach is daarom misschien wel goud waard voor deze film. Het knappe van deze Netflix Original is: het draait niet alleen op sterrenkracht, maar heeft het vooral getroffen met het scenario. Het helpt mee dat Adam Driver en Scarlett Johansson op hun allerbest zijn, maar het werk van Baumbach spant echt de kroon. De regisseur heeft zijn werk uitstekend gedaan en dat belonen we met 4,5 ster.

Cast
Naast Scarlett Johansson (Jojo Rabbit) en Adam Driver (The Report) spelen ook Laura Dern (Cold Pursuit), Merritt Weaver (Welcome to Marwen) en Ray Liotta (Kill the Messenger) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Noah Baumbach (Fantastic Mr. Fox).

Marriage Story is vanaf 6 december 2019 te zien op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 136 minuten. IMDb-score: 8,4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Marriage Story is enorm emotionele rollercoaster of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV