De 10 bioscoopreleases december 2019: April, May en June, Star Wars: The Rise of Skywalker en meer

De 10 bioscoopreleases december 2019: April, May en June, Star Wars: The Rise of Skywalker en meer
De mooiste films zie je in de bioscoop

Film :

De feestmaand december is begonnen, en daarmee ook de grote blockbusters in de Nederlandse bioscopen. De makers van Gooische Vrouwen komen met een prachtige dramafilm April, May en June, naar het idee van Linda de Mol. Ook staat een nieuw Star Wars-verhaal op ons te wachten. Lees hier meer over de 10 belangrijkste bioscooptitels van de maand december 2019.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. The Addams Family (4 december)
De bizarre duistere familie Addams is terug in de allereerste animatiefilm met grote sterrencast. Met de stemmen van Charlize Theron als Morticia Addams, en Oscar Isaac hoor je als de man des huizes, Gomez Addams. De buurt is onrustig en ziet de familie het liefst vertrekken. En dochter Wednesday komt thuis met een eenhoorn-regenboogspeldje op haar kleding, tot walging van moeder Morticia! Lees hier meer over de film The Addams Family.

Lees hier de filmrecensie van The Addams Family.

2. Project Gio (5 december)
In de komedie Project Gio speelt Gio Latooy zichzelf; een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video's uploaden. Als ouders Marcel en Louise Latooy op vakantie zijn en Gio op hun spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een vette party. Lees hier meer over de film Project Gio.

Lees hier de filmrecensie van Project Gio.

3. Motherless Brooklyn (5 december)
Dit misdaadverhaal is een verfilming van de gelijknamige roman van schrijver Jonathan Lethem. Acteur Edward Norton probeert dit project al 20 jaar van de grond te krijgen, maar tegenslagen zoals brand op de set gooide roet in het eten. Het verhaal gaat over Lionel Essrog, een privédetective die aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt, onderzoekt in het New York van 1954 de moord op zijn mentor (vertolkt door Bruce Willis). Lees hier meer over de film Motherless Brooklyn.

Lees hier de filmrecensie van Motherless Brooklyn.

4. Jumanji: The Next Level (5 december)
Goed nieuws! De castleden Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan zijn terug maar het spel is veranderd. Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen. Lees hier meer over de film Jumanji: The Next Level.

Lees hier de filmrecensie van Jumanji: The Next Level.

5. Huisvrouwen Bestaan Niet 2 (12 december)
In het vervolg op de eerste film Huisvrouwen Bestaan Niet zijn Gijsje, Marjolein en hun moeder Loes nog steeds op zoek naar antwoorden op al hun levensvragen. Marjolein is op zoek naar geluk nadat ze erachter komt dat haar man een ander heeft. Al vindt ze dat eigenlijk best verrassend, in positieve zin. Gijsje is op zoek naar succes en Loes zoekt naar contact. Verwacht een flinke dosis humor met een mooie sterrencast met grote namen zoals Loes Luca en Jelka van Houten. Lees hier meer over de film Huisvrouwen Bestaan Niet 2.

Lees hier de filmrecensie van Huisvrouwen Bestaan Niet 2.

6. Wiren (12 december)
Het verhaal gaat over de dove Surinaams-Hindoestaanse jongen Wiren die van het platteland van Nickerie naar Paramaribo vertrekt en daar in een internaat terechtkomt. Als hij wordt afgewezen voor de universiteit beseft hij dat doven niet dezelfde rechten en kansen hebben als horenden. Wiren wil gerechtigheid en sleept de regering voor de rechter. Deze productie was al een succesvolle bioscoophit in Suriname, nu is Nederland aan de beurt. Lees hier meer over de film Wiren.

7. Star Wars: The Rise of Skywalker (18 december)
Op dit moment scoort Disney Plus met de ijzersterke Star Wars-serie Mandalorian. Door deze serie krijg je toch ook weer zin in een nieuw Star Wars-avontuur in de bioscoop. Hoofdpersonages Jannah, Finn, Poe en Chewbacca komen terecht op een onbekende planeet. Finn wordt gevangengenomen door Stormtroopers. Lees hier meer over de film Star Wars: The Rise of Skywalker.

8. April, May en June (19 december)
Heerlijk om weer een film met Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap in de hoofdrol te zien. Van de makers van de succesvolle films Gooische Vrouwen komt deze dramafilm, die vooral herkenbaarheid bij mensen zal oproepen. Drie halfzussen worden door hun moeder bij elkaar geroepen, als blijkt dat ze ongeneeslijk ziek is. Wie gaat er zorgen voor de autistische zoon Jan? De Amerikaanse acteur Patrick Duffy - oftewel: Bobby Ewing uit Dallas - vertolkt de rol van Linda's vader. Lees hier meer over de film April, May en June.

9. Spies in Disguise (25 december)
Spies in Disguise is waarschijnlijk weer een superleuke animatiefilm van de makers van Ice Age en Rio. Lance Sterling is charmant, geestig en vol zelfvertrouwen. Walter is dit niet. Maar wat Walter mist in sociale vaardigheden maakt hij goed met zijn kennis en uitvindingen. Zijn geweldige gadgets worden ingezet voor de epische missies van Lance. Lees hier meer over de film Spies in Disguise (Nederlandse titel: Spionnengeheimen).

10. Cats (26 december)
Tweede Kerstdag gaat één van de duurste producties allertijden (bijna 300 miljoen dollar) in première. En dat is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De wereldberoemde musical Cats is verfilmd voor de bioscoop met een sterrencast waar je u tegen zegt. We noemen even in één adem dat onder anderen Idris Elba, Jennifer Hudson, Taylor Swift, Rebel Wilson, James Corden, Jason Derulo, Ian McKellen én Judi Dench meedoen. Lees hier meer over de film Cats.

Tjitske Reidinga, Elise Schaap en Linda de Mol in de film 'April, May en June'


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De 10 bioscoopreleases december 2019: April, May en June, Star Wars: The Rise of Skywalker en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV