Heftige docuserie Geboeid: terug naar de plantage vanaf woensdag te zien op NPO 2

Heftige docuserie Geboeid: terug naar de plantage vanaf woensdag te zien op NPO 2
Dwight van de Vijver ontdekt zijn roots

Kijktip :

In juli maakte politieagent Dwight van de Vijver een eenmalige uitzending over zijn Surinaamse familie, en vanaf woensdag (4 december) keert hij terug op tv met een docuserie van drie afleveringen, waarin hij zijn roots ontdekt: Geboeid: terug naar de plantage.

Slavernij
Van de Vijver gaat met drie reisgenoten op expeditie door het land van zijn voorouders: Suriname. In de binnenlanden van deze tropische plek ontdekt hij gaandeweg steeds meer over zijn heftige familiegeschiedenis, waarin de slavernij een grote rol speelde. Na de uitzending in juli riep Van de Vijver ook andere Nederlandse Surinamers op om meer te weten te komen over hun familieverleden.

Plantage
Die oproep leverde tientallen reacties op, en Van de Vijver besloot met Ella, Thirza en Joey naar Suriname te vertrekken. Gezamenlijk zetten ze voet op historische grond: zij willen weten of hun voorouders ook van een plantage met de naam 't Vertrouwen komen. Een spannende en beladen plek: vinden de vier reizigers waar ze naar op zoek zijn?

De driedelige docuserie Geboeid: terug naar de plantage is vanaf woensdag 4 december drie woensdagen om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Geboeid: terug naar de plantage terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige docuserie Geboeid: terug naar de plantage vanaf woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV