Slotaflevering Tygo in de psychiatrie donderdag op NPO 3

Slotaflevering Tygo in de psychiatrie donderdag op NPO 3
Tygo Gernandt zoekt naar oplossingen

Kijktip :

Morgen (donderdag 19 december) is de laatste aflevering van de vierdelige serie Tygo in de psychiatrie te zien op NPO 3. Hierin gaat Tygo Gernandt op zoek naar mogelijke oplossingen voor de problemen in de complexe en gesloten wereld van de psychiatrie.

Trauma-instelling
In deze slotaflevering gaat Gernandt langs bij de 21-jarige Jason. Hij heeft door de psychiatrische wereld maar liefst dertien labels opgeplakt gekregen, maar dat levert niet de juiste hulp en zorg op. Jason doet een wanhoopspoging om hulp te krijgen door naar een trauma-instelling te bellen. Ook ontmoet Gernandt de 37-jarige Jeroen; hij heeft 26 jaar lang de verkeerde diagnoses gekregen.

Engelse therapie
Jeroen heeft ook de nodige medicatie geslikt, maar wil nu een verhelderend gesprek met zijn psychiater. Tot slot ontdekt Gernandt een therapievorm in Engeland, waarbij er geen labels op patiënten worden geplakt. Hij onderzoekt of dit ook een alternatief is voor de Nederlandse manier van werken.

De laatste aflevering van Tygo in de psychiatrie is op donderdag 19 december om 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Tygo in de psychiatrie terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Tygo in de psychiatrie donderdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV