Misdaadserie over Penoza-personage Luther in de maak

Misdaadserie over Penoza-personage Luther in de maak
Miniserie Doodstil eind 2020 te zien

Nieuws :

Penoza was één van de succesvolste series van Nederlandse bodem van de afgelopen jaren. Momenteel draait er een speelfilm in de bioscopen, en de makers zijn ook bezig met een spin-off van Penoza. De miniserie Doodstil focust op het personage Luther en is eind 2020 te zien op NPO 3.

Zwijgzame killer
In de serie Penoza leerden we Nicolaas Luther kennen als een keiharde en loyale man, die de steun en toeverlaat van maffiakoningin Carmen van Walraven was. Maar hoe is de zwijgzame killer geworden zoals hij is? De miniserie Doodstil probeert een antwoord op deze vraag te geven door heen en weer te springen tussen heden en verleden. De serie begint in het heden, op het moment dat Luther als één van de grote mannen in de onderwereld wraak probeert te nemen voor de moord op zijn broer.

Drugswereld
Tegelijkertijd leren we de jonge praatgrage Luther uit de jaren 90 kennen die vol bravoure in de opbloeiende hasjhandel terechtkomt. Hij moet steeds harder vechten om zich staande te houden in een drugswereld die alsmaar meer verhardt. Net als in Penoza wordt de rol van Nicolaas Luther in Doodstil gespeeld door de acteur Raymond Thiry.

De vierdelige misdaadserie Doodstil is in het najaar van 2020 te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Doodstil terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Misdaadserie over Penoza-personage Luther in de maak of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV