Prachtige avondfilm De GVR (The BFG) oudjaarsavond op België Eén

Prachtige avondfilm De GVR (The BFG) oudjaarsavond op België Eén
Ook te streamen op Netflix, Disney+ en Videoland

Kijktip :

Een animatie(achtige) film van Steven Spielberg zien we niet vaak. In 2012 was er al The Adventures of Tintin (Kuifje), in 2016 kwam daar deze prachtige Disney film bij. De De GVR is op dinsdag 31 december om 21.50 uur te zien op België Éen. Ook is de film te streamen op o.a. Videoland, Disney+ en Netflix.

Het verhaal
Een jong meisje Sophie wordt door een grote reus, beter bekend als de BFG, geïntroduceerd in de magische wereld van Reuzenland. De BFG, zelf een grote vriendelijke reus, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. De twee beginnen aan een spannend avontuur om een invasie van mensetende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen.

Sprookje
De GVR, ofwel The Big Friendly Giant (BFG) in het Engels, is gebaseerd op een sprookje van Roald Dahl. In de Amerikaanse versie werd de stem van de Reus ingesproken door Mark Rylance, waarmee Spielberg al samenwerkte in Bridge of Spies (waarvoor Rylance een Oscar won). De Vlaming Warre Borgmans sprak de Nederlandse stem in.

De film De GVR (2016) wordt beoordeeld met een 6,4 op IMDb en is op dinsdag 31 december om 21.50 uur te zien op België Éen. Ook op 1 januari is de film te zien, om 18.10 uur op NET 5.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV