Prachtig filmdrama The Selfish Giant zaterdag te zien op Canvas

Prachtig filmdrama The Selfish Giant zaterdag te zien op Canvas
Jonge vrienden in een harde wereld

Kijktip :

Weinigen kunnen zulke prachtige sociale drama's maken als de Britten. Mike Leigh en Ken Loach zijn de grootmeesters van het genre, maar er is zoveel meer. The Selfish Giant bijvoorbeeld, een prachtige film die op zaterdag 11 januari te zien is op Canvas.

Het verhaal
De dertienjarige Arbor en zijn beste vriend Swifty leven aan de rand van de maatschappij en zijn beiden geschorst van school. Ze ontmoeten Kitten, een ijzerhandelaar. Met de hulp van een paard en een kar verzamelen ze metaal voor hem. Swifty voelt zich op zijn best in het gezelschap van paarden, Arbor wil vooral Kitten imponeren en geld verdienen. Wanneer Kitten het talent van Swifty ontdekt om met paarden om te gaan en hem bevoordeelt, voelt Arbor zich gekwetst en uitgesloten. Hun vriendschap komt op losse schroeven te staan. Arbor wil nog meer geld verdienen en gaat daarbij tot het uiterste, waardoor de vriendschap tussen de twee vrienden onder druk komt te staan.

Kitchen sink
Het genre dat Mike Leigh en Ken Loach zo briljant in de vingers hebben, wordt ook wel 'kitchen sink cinema' genoemd: verhalen over de gewone Britse mensen en arbeiders. In The Selfish Giant wordt het perspectief verplaatst naar een paar jonge jongens, en met succes. De film werd genomineerd voor de BAFTA Award voor Beste Britse Film en was een groot succes in het filmhuiscircuit. De jonge acteurs Conner Chapman en Shaun Thomas laten bovendien prachtig acteerwerk zien.

De film The Selfish Giant (2013) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zaterdag 11 januari om 22.30 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtig filmdrama The Selfish Giant zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV