Originele sf-thriller Source Code maandag op Net 5 en te streamen via o.a. Videoland

Originele sf-thriller Source Code maandag op Net 5 en te streamen via o.a. Videoland
Jake Gyllenhaal zit vast in een 'loop'

Kijktip :

De jaren tien zijn ten einde en terugkijkend kunnen we concluderen dat de science fiction-thriller Source Code tot de origineelste en beste sf-films van het decennium hoort. Je kunt deze geweldige film op maandag 13 januari zien op Net 5 of streamen via Videoland en meer.

Het verhaal
In Source Code maken we kennis met de militair Colter Stevens (gespeeld door Jake Gyllenhaal). Hij wordt met een schok wakker in een trein op weg naar Chicago. De passagiers lijken hem te kennen, maar zelf heeft hij geen idee wie of waar hij is. Het laatste wat hij zich herinnert is een helikoptermissie in Irak. Nu zit hij in het lichaam van iemand anders en hij is nog maar net van de schok bekomen of de trein wordt opgeblazen door een bom. Vlak erna wordt Colter opnieuw wakker, maar nu in een isolatiekamer. Zijn commandant vertelt hem dat hij terug zal keren in de trein, net zo vaak tot hij weet wie de dader van de aanslag is.

Zoon van David Bowie
Source Code was de tweede speelfilm van Duncan Jones, de zoon van popster David Bowie. In 2009 kwam hij al met de prachtige en verontrustende film Moon, en Source Code is al bijna net zo goed. Jones kon beschikken over Gyllenhaal, één van de beste acteurs van zijn generatie, die opnieuw een prachtige vertolking neerzet. In bijrollen schitteren onder meer Michelle Monaghan, Vera Farmiga en Jeffrey Wright. Een aanrader voor iedereen die houdt van science fiction, actie, thriller én mysterie.

De film Source Code (2011) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op maandag 13 januari om 22.45 uur te zien op Net 5.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Originele sf-thriller Source Code maandag op Net 5 en te streamen via o.a. Videoland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen