Woensdag bij Op1: Peter R. de Vries over zaak-Tanja Groen en meer

Woensdag bij Op1: Peter R. de Vries over zaak-Tanja Groen en meer
Dit zijn de gasten van woensdag 22 januari 2020

Kijktip :

Vanavond, woensdag 22 januari, staan voor de derde keer Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel centraal in de talkshow Op1. Elke werkdag zal een ander tv-koppel de talkshow voor hun rekening nemen.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van woensdag 22 januari

  • Tanja Groen verdween in 1993 op 18-jarige leeftijd na een ontgroeningsfeestje. Al die tijd hebben haar familie en vrienden in onzekerheid gezeten. Tot er vandaag ineens een persbericht van de politie naar buiten kwam: de coldcasezaak is heropend vanwege een serieuze tip. Tanja’s lichaam is destijds mogelijk in een vers gedolven graf gelegd. Bij Op1 schuift misdaadjournalist Peter R. de Vries aan, hij is woordvoerder van de familie en was aanwezig bij de opgraving in Maastricht.

  • Ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Auschwitz verzamelde schrijver Arnon Grunberg getuigenissen over het concentratie- en vernietigingskamp van bekende en minder bekende auteurs in zijn bundel Bij ons in Auschwitz

  • Herman van der Zandt presenteert vanaf zaterdag de derde reeks Bevrijdingsjournaals van de NOS. Daarin wordt dagelijks verslag gedaan van ontwikkelingen in de Tweede Wereldoorlog alsof het NOS Journaal er bij was geweest, in 1945. Met aandacht voor onder meer de concentratiekampen, de hongerwinter, Nederlands-Indië, Walcheren dat onder water staat, en meer. Van der Zandt praat bij Op1 over hoe de Journaals worden gemaakt.

  • Wie als kind voorgelezen wordt, krijgt een grote vocabulaire en verkleint de kans op laaggeletterdheid. Alle reden voor Kees van Kooten, Dieuwertje Blok en minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees om vanaf vandaag deel te nemen aan de Nationale Voorleesdagen. Samen met een peloton BN’ers lezen zij voor op scholen, kinderdagverblijven en in bibliotheken. Over hun ervaringen, boekvoorkeuren, voorleestechnieken (wel of geen stemmetjes?) schuift het trio aan.

De nieuwe latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag bij Op1: Peter R. de Vries over zaak-Tanja Groen en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV