Eerste Millennium-film Mannen die vrouwen haten zie je zaterdag op NPO 3

Eerste Millennium-film Mannen die vrouwen haten zie je zaterdag op NPO 3
Naar de boeken van Stieg Larsson

Kijktip :

De Zweedse schrijver Stieg Larsson is in 2004 en maakte het enorme succes van zijn Millennium-trilogie helaas niet meer mee. De spannende boeken rond Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander werden ook verfilmd. Het eerste deel, Mannen die vrouwen haten, is zaterdag te zien op NPO 3 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Mikael Blomkvist (gespeeld door Michael Nyqvist) is een beroemde Zweedse journalist, die vanwege een geruchtmakend stuk op non-actief is gesteld. De rijke, gepensioneerde zakenman Henrik Vanger zoekt contact met hem met de vraag of Mikael hem wil helpen de mysterieuze verdwijning van zijn (destijds) zestienjarige nichtje Harriet Vanger in 1966 op te lossen. Mikael reist af naar het afgelegen eiland waar Vanger woont en begint aan de ingewikkelde zaak. Hierbij krijgt hij hulp van de briljante, maar gecompliceerde hacker Lisbeth Salander (Noomi Rapace).

Internationaal succes
Nadat de Millennium-boeken uitgroeiden tot enorme bestsellers was het geen verrassing dat de eerste film, die in het Engels The Girl with the Dragon Tattoo heet, ook een internationaal succes was. De film zelf is echter ook van een buitengewoon hoge kwaliteit, met geweldig acteerwerk van Nyqvist en Rapace in de hoofdrollen. Rapace werd zelfs genomineerd voor een BAFTA Award voor Beste Actrice, terwijl de film de BAFTA Award voor Beste Niet-Engelstalige Film won. Ook verscheen er in 2011 een gelijknamige Hollywoodremake van de vermaarde regisseur David Fincher.

Millennium: Mannen die vrouwen haten (2009) wordt op IMDb beoordeeld met een 7,8 en is op zaterdag 25 januari om 23.05 uur te zien op NPO 3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eerste Millennium-film Mannen die vrouwen haten zie je zaterdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV