Steengoede misdaadfilm The Usual Suspects vrijdag te zien op SBS 9

Steengoede misdaadfilm The Usual Suspects vrijdag te zien op SBS 9
Film ook te streamen via o.a. iTunes

Kijktip :

De jaren negentig waren een fantastisch decennium voor de ingenieuze misdaadfilm. In 1995 verscheen de klassieker The Usual Suspects, de grote doorbraak van regisseur Bryan Singer. De film is op vrijdag 31 januari te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
In New York worden vijf criminelen opgepakt op verdenking van een grote diefstal. De volgende dag worden ze wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Zes weken later vindt er in de haven van San Pedro, Californië, een ontploffing plaats. Eén van de vijf misdadigers, de kreupele oplichter Verbal Kint (gespeeld door Kevin Spacey), was getuige van de explosie en wordt verhoord door rechercheur David Kujan (Chazz Palminteri). De gebeurtenissen die hebben geleid tot de explosie en het daaraan voorafgaande slagveld, worden naverteld aan de hand van Verbals getuigenis.

Oscarwinnaar
The Usual Suspects leunt hevig op twee elementen: een fantastisch acterende cast en een intelligent, geniaal script. Spacey werd beloond met een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol, maar de rest van de acteurs had dit beeldje net zo goed verdiend. Vooral Gabriel Byrne en Benicio del Toro zetten een geweldige rol neer. Ook het script van debuterend scenarist Christopher McQuarrie werd bekroond met een beeldje. Verder kunnen we niet teveel zeggen over de inhoud van de film, want The Usual Suspects bevat de ene verrassende wending na de andere.

The Usual Suspects (1995) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op vrijdag 31 januari om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Steengoede misdaadfilm The Usual Suspects vrijdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV