Vrijdag in Op1: Sjoerd Groeskamp over de zeespiegelstijging, Tim Hofman en meer

Vrijdag in Op1: Sjoerd Groeskamp over de zeespiegelstijging, Tim Hofman en meer
Dit zijn de gasten van vrijdag 14 februari 2020

Kijktip :

Vanavond, vrijdag 14 februari, staan Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand weer centraal in de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van vrijdag 14 februari

  • Een nipte meerderheid voor het handelsverdrag tussen Europa en Canada CETA, een aanklacht tegen de Staat om ervoor te zorgen dat de pil in het basispakket komt én een aantal proefballonnetjes. Het was een turbulente week voor Den Haag. We praten na over de politieke week met EenVandaag-verslaggever Joost Vullings en Tweede Kamer-lid voor de PvdA Lilianne Ploumen.

  • Als we niets doen aan de zeespiegelstijging, dan zal op termijn Amsterdam niet meer bestaan, en Rotterdam is dan ook niet veilig meer. En schrap half Nederland eigenlijk maar van de kaart. Rond 2100 zal het water volgens IPCC namelijk met 30 tot 60 centimeter zijn gestegen, zelfs wanneer aan het klimaatakkoord van Parijs wordt gehouden. Om dit rampscenario te voorkomen, bedacht oceanograaf Sjoerd Groeskamp een plan: een soort afsluitdijk van Frankrijk tot aan Groot-Brittannië en van Groot-Brittannië tot aan Noorwegen. Heel Europa beschermd door één Noordzee-dijk. Bij Op1 is Sjoerd Groeskamp te gast.

  • Je bent jong, in de kracht van je leven, en dan hoor je dat je ongeneeslijk ziek bent. En niet lang meer te leven hebt. Wat dan? Voor het programma Over Mijn Lijk zijn Alex, Fabienne, Lotte, Jeroen en Mirjam, die in deze situatie terecht zijn gekomen, anderhalf jaar gevolgd. Ondanks alles proberen ze – met hun partner, familie en vrienden – alles uit het leven te halen. Vanavond bij Op1 blikken de familieleden van deze helden samen met presentator Tim Hofman terug op de afgelopen periode.

  • Kim Holland, en biologieleraar Jet Zurné zijn te gast in Op1. De laatste geeft les op een Haarlemse school die deze week werd beloond met de Lang Leve de Liefde Award, voor de manier waarop er aan seksuele voorlichting en vorming wordt gedaan. Kim Holland maakte vandaag bekend dat zij langs scholen in het voortgezet onderwijs gaat om het ‘seksgesprek’ aan te gaan.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Sjoerd Groeskamp over de zeespiegelstijging, Tim Hofman en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV