Nieuwe docuserie De Amazone begint zondag op NPO 2

Nieuwe docuserie De Amazone begint zondag op NPO 2
De verhalen uit het oerwoud

Kijktip :

Sandra Korstjens werkte jarenlang als correspondent in Zuid-Amerika, waar ze van dichtbij de ontwikkelingen in het Amazonegebied zag. Het oerwoud wordt steeds meer bedreigd en in de documentaireserie De Amazone laat ze zien hoe het leven in het gebied verandert.

Verschillende landen
De meeste mensen associëren de Amazone het meest met Brazilië, maar in werkelijkheid bestrijkt het gebied vele landen. Korstjens reist kriskras door Zuid-Amerika en spreekt de bewoners. Van de goudzoekers in Suriname tot de oorspronkelijke bewoners van Ecuador en van de sojaboeren in Brazilië tot de illegale cocaplukkers in Colombia: iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal.

Bedreigingen
Korstjens tekent hun verhalen op, luistert naar de bedreigingen die het gebied teisteren en zoekt naar de kansen die het bos biedt. In de eerste aflevering is ze in Brazilië, waar in vijf minuten een enorme boom wordt omgezaagd - tot groot genoegen van de houthandelaar. Voor hem is hout de enige bron van inkomsten, dus legaal of illegaal, de kap gaat door. Korstjens kan haar ogen niet geloven.

De nieuwe docuserie De Amazone is vanaf zondag 23 februari wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De Amazone terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie De Amazone begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV