Vanavond op tv: Weet ik Veel, Boer zoekt Vrouw en De Amazone

Vanavond op tv: Weet ik Veel, Boer zoekt Vrouw en De Amazone
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 23 februari

Kijktip :

Vanavond is start het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. Daarnaast is Weet Ik Veel weer terug op RTL4. De spelletjesquiz wordt vanaf nu gepresenteerd door Beau van Erven Dorens. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 23 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Weet Ik Veel

RTL 4
RTL 4
20:00 uur

De quiz Weet Ik Veel is vanaf vanavond terug op RTL 4. Presentator Beau van Erven Dorens neemt het stokje over van Linda de Mol. De komende zondagen wordt de algemene kennis van BN'ers en studenten wekelijks om 20:00 uur getest.

BN'ers
Elke week spelen drie BN'ers de quiz tegen elkaar. Tegelijkertijd beantwoorden driehonderd studenten in de zaal de vragen ook.

Finale
In de finale speelt de beste BN'er tegen de beste student voor een mooi geldbedrag.


Terug: Boer zoekt Vrouw

NPO 1
NPO 1
20:25 uur

Vanavond gaat het elfde seizoen van Boer zoekt Vrouw echt van start. De komende zondagen is om 20:25 te zien hoe het de boeren vergaat op het liefdespad.

Post
Presentatrice Yvon Jaspers gaat langs bij de negen boeren en ene boerin met de binnengekomen liefdespost, pakketten en mails. De vijf boeren met de meeste reacties worden de komende weken op televisie gevolgd, de overige online op boerzoektvrouw.nl.

Verbazing
Over het nieuwe seizoen zegt Jaspers: "Ik ben dit jaar van de ene in de andere verbazing gerold. Het is een seizoen waarin alles anders liep dan ik van tevoren had voorspeld. En dat is maar goed ook!"

Dates
De komende weken staan er voor de boeren speeddates, de dagdates en logeerweken op het programma. Het begint allemaal bij het selecteren van een aantal briefschrijvers om het avontuur mee te beginnen.


Sf-avonturenfilm: E.T.

SBS 9
SBS 9
20:30 uur

De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezen.

Ze schrikken zich te pletter, maar voelen meteen vriendschap voor elkaar. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt al snel vertrouwd met het aardse leven, maar toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer ook zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.


Nieuw: De Amazone

NPO 2
NPO 2
20:35 uur

In de nieuwe, zesdelige documentaireserie De Amazone trekt Latijns-Amerika-correspondent Sandra Korstjens diep het bos in op zoek naar verhalen van de bewoners van de Amazone. De serie is elke zondag om 20:35 uur te zien op NPO 2.

Verhalen
Korstjens reist kriskras door het unieke gebied. Van de goudzoekers in Suriname tot de sojaboeren in Brazilië en van de oorspronkelijke bewoners van Ecuador tot illegale cocaplukkers in Colombia. Ze tekent hun verhalen op, luistert naar de bedreigingen en gaat op zoek naar de kansen die het bos biedt.

Hout
In de eerste aflevering ziet Sandra in Brazilië hoe in vijf minuten een boom wordt omgezaagd, tot groot genoegen van een houthandelaar. Hout is hier volgens hem de enige bron van inkomsten, dus legaal of illegaal, de kap gaat door.


Terug: TV Show op reis met o.a. boerin Bertie

NPO 1
NPO 1
21:35 uur

Vanaf zondag 23 februari is het reportageprogramma TV Show op reis weer terug. Het programma is elke week te zien om 21.30 uur op NPO 1.

Emin Agalarov
In de eerste TV Show op reis van dit seizoen is Ivo Niehe in Moskou. Hij spreekt de 40-jarige Russische miljardairszoon, popster en projectontwikkelaar Emin Agalarov die getrouwd is met het Russische topmodel Alyona. Hij wordt ervan verdacht prostituées geregeld te hebben voor Donald Trump tijdens zijn bezoek aan Rusland.

Ook gaat het verhaal dat hij een grote rol gespeeld heeft bij de inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bijna 3 jaar heeft het team van Robert Mueller onderzoek naar hem gedaan, maar nooit eerder wilde Emin op alle verhalen reageren. Nu geeft hij voor het eerst opening van zaken.

Het leven na Boer zoekt vrouw
Thuis in Groningen is Ivo bij boer Geert en in Zeeland bij boerin Bertie en haar vriendin Rosita voor antwoord op de vraag: hoe groot is de invloed op je verdere leven na deelname aan Boer zoekt vrouw? Tot slot heeft Ivo een gesprek met China-correspondent Sjoerd den Daas.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Weet ik Veel, Boer zoekt Vrouw en De Amazone of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV