Heerlijke comedy There's Something About Mary zondag te zien op SBS 9

Heerlijke comedy There's Something About Mary zondag te zien op SBS 9
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Actrice Cameron Diaz lijkt inmiddels echt met pensioen te zijn en dus zullen we het moeten doen met de vele klassiekers die ze op haar naam heeft staan - zoals There's Something About Mary, wat wellicht haar beste komische rol is. De film is zondag te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De volwassen Ted Stroehmann (gespeeld door Ben Stiller) kan alleen maar met zelfmedelijden terugkijken op zijn tijd op school - met uitzondering van één moment: Mary (Cameron Diaz), het mooiste meisje van de hele campus, vroeg hem mee als date voor het eindexamenfeest. Het afspraakje liep echter uit op een fiasco en nu, dertien jaar en vele bezoeken aan de psychiater later, is Ted nog altijd stapelverliefd op Mary. Hij schakelt de dubieuze privédetective Pat Healy (Matt Dillon) in om het meisje van zijn dromen op te sporen. Een goed plan, ware het niet dat de speurneus verliefd wordt op Mary.

Platvloers maar hilarisch
There's Something About Mary is ontzettend platvloers en puberaal - wat hadden we anders kunnen verwachten van de broertjes Farrelly, die eerder Dumb and Dumber en Kingpin maakten? Voor degenen die van platte humor houden, is deze film echter één van de allerbeste in het genre. Vooral de scènes met de broekrits van Ted en de haargel van Mary zijn klassiek te noemen. Ben Stiller en Matt Dillon laten heerlijk acteerwerk zien, maar niemand kan tippen aan Cameron Diaz: ze spat werkelijk van het scherm met haar prachtige rol.

There's Something About Mary (1998) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zondag 15 maart om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heerlijke comedy There's Something About Mary zondag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV